ST-läkare till neurokirurgiska sektionen

Sista ansökningsdag 2023-06-15
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS736/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Inom sektionen för neurokirurgi behandlar idag 29 läkare neurokirurgiska patienter i samarbete med övrig personal på en vårdavdelning, en neurointermediärvårdsavdelning, en neurointensivvårdsavdelning, en operationsavdelning och en öppenvårdsmottagning. Arbetet är mycket varierande med elektiv och akut verksamhet dygnet runt och bedrivs ofta multidisciplinärt i tätt samarbete med andra specialiteter för att hantera komplexa neurokirurgiska tillstånd.

Vid verksamhetsområdet har vi parallellt med den kliniska verksamheten en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Dina kvalifikationer

Vi söker nu en läkare med svensk läkarlegitimation som vill utbilda sig till neurokirurg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det dagliga arbetet kräver samarbetsförmåga och flexibilitet. Med tydlighet och kommunikationsförmåga kombinerad med lyhördhet arbetar du både med patienter och kollegor inom alla yrkeskategorier. Du är engagerad och närvarande i stunden. Förutom att vara intresserad av det neurokirurgiska hantverket så bör du också vara forskningsintresserad och förväntas att disputera. Det är meriterande med tidigare klinisk erfarenhet av neurokirurgi och forskning inom området.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en ST-tjänst med tillsvidareanställning på heltid med tillträde 230901 eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår primärjourstjänstgöring. Lön enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Neurokirurgi Hans Ericson, 018–611 5271
Verksamhetschef Mats Ryttlefors 018-611 98 83
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018–611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.