Beredskapssamordnare till säkerhets- och miljöenheten, Akademiska sjukhuset

Sista ansökningsdag 2023-06-25
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS739/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Säkerhets- och miljöenheten på Akademiska sjukhuset ingår i sjukhusadministrationen och har i uppdrag att stötta sjukhusets ledning och verksamheter i frågor som rör sjukhusets säkerhets- och miljöarbete samt kris och katastrofmedicinsk beredskap.

Kris och katastrofmedicinsk beredskap arbetar med planering och tar fram krisberedskapsplaner för sjukhuset. Enheten genomför och följer upp utbildningar och övningar inom området. Nu söker vi en beredskapssamordnare till vår enhet.

Ditt uppdrag

Som beredskapssamordnare deltar du i processen före, under och efter en särskild händelse. Du arbetar med omvärldsbevakning, civilt försvar och planerar krisberedskapsarbetet på Akademiska sjukhuset.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
• Planera utbildningar inom kris- och katastrofmedicinska området
• Revidera kris- och katastrofmedicinska dokument/planer
• Samverka internt och med externa parter, t ex polis, räddningstjänst och Kommun
• Se till och ansvara för att Akademiska sjukhusets beredskap följer lagar och förordningar
Kontinuitetsplanering
• Delta i Regionens övergripande arbete i kris- och katastrofmedicinska beredskapen och arbetet gällande civilt försvar
• Utifrån de senaste forskningsrönen utveckla beredskapen på Akademiska sjukhuset

Dina kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot krisberedskapsområdet, civilt försvar, kontinuitetshantering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är van att leda utvecklingsarbete samt projektledning. Du har en förmåga att arbeta självständigt och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap.

Din kompetens

Som person är du utåtriktad, lyhörd, ödmjuk och kommunikativ samt har lätt att skapa kontakter och att arbeta i team. Uppdraget kräver en förmåga att kunna växla mellan strategiskt och operativt fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Rekryteringstiden kan bli förlängd med tanke på semestertider.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Säkerhetschef Fredrik Tedenlind, 018-611 22 79
HR-partner Olivia Laurent Wijkmark, 018-617 39 46
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.