Avdelningschef onkologavdelning 101B samt dagvårdsavdelningen för onkologi

Sista ansökningsdag 2023-06-09
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS743/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid vårt verksamhetsområde bedrivs vård inom sektionerna för onkologi, onkologisk endokrinologi, hematologi samt palliativ vård och vi ansvarar därutöver även för strålbehandlingsenheten. Verksamhetsområdet har för närvarande knappt 70 slutenvårdsplatser och vi bedriver en omfattande mottagningsverksamhet, då en växande andel av vården sker polikliniskt vid en dagvårdsavdelning- och en behandlingsavdelning.

Ditt uppdrag

På avdelning 101B har vi 18 vårdplatser och hit kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Vid avdelningen behandlas och vårdas patienter med många olika tumörtyper, vilket gör arbetet variationsrikt och lärorikt.

Till dagvårdsavdelningen kommer bland annat patienter som under pågående tumörbehandling behöver relativt akut vård med till exempel blodtransfusioner, pleuratappningar och ascitestappningar. Tack vare denna dagvårdsavdelning är det sällan våra patienter behöver uppsöka akutmottagningen. Dagvårdsavdelningen och slutenvårdsavdelningen arbetar tätt tillsammans då flera av de akuta inläggningarna på slutenvårdsavdelningen görs via dagvårdsavdelningen.

Vid avdelningarna arbetar cirka 50 sjuksköterskor och undersköterskor. Ditt uppdrag är att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten med ansvar för personal och omvårdnad, samt ekonomiskt ansvar delat med verksamhetschefen. Som avdelningschef arbetar du nära verksamhetschef och sektionschef samt övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i ledningsgruppen och deltar aktivt i det övergripande arbetet att utveckla hela verksamhetsområdet.

Till din hjälp har du två gruppchefer som du arbetar nära tillsammans med. Gruppcheferna deltar i det kliniska arbetet och leder och fördelar det dagliga arbetet. Ni delar på personalansvaret, med bland annat medarbetarsamtal, och driver tillsammans utveckling av verksamheten.

Dina kvalifikationer och din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan lämplig bakgrund. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet och har ett stort intresse för ledarskap. Som person är du handlingskraftig, lyhörd och empatisk och du är duktig på att samarbeta med olika personalkategorier. Du trivs med att ha många interna och externa kontakter. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet. Du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Vi söker dig som vill påverka och utveckla vården och verksamheten och erfarenhet av förändringsarbete är en merit. Vi ser gärna att du har erfarenhet av onkologi och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tillsvidareanställning inom din profession med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr verksamhetschef Maria Andersson Ödman 018 – 611 55 18
Fackliga organisationer nås via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.