Biträdande avdelningschef sökes till neuroavdelning 85D

Sista ansökningsdag 2023-06-18
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS744/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Neuroavdelning 85D tillhör verksamhetsområde neuro på Akademiska sjukhuset. 85D är en slutenvårdsavdelning som vårdar patienter med en stor variation av neurologiska diagnoser, både i planerat och akut skede. Vi bedriver högspecialiserad vård och har flertalet specialiserade team inom särskilda neurologiska diagnoser som t.ex. epilepsi, motorneuronsjukdomar, Parkinson och DBS (deep brain stimulator). Stor del av vår planerade vård är regionpatienter från andra delar av Sverige.

Avdelningen har 19 vårdplatser och en personalgrupp på ca 50 anställda. För att kunna bedriva ett patientsäkert arbete samt ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete vill vi utöka med en till biträdande avdelningschef som stöd till avdelningschefen. Biträdande avdelningschefen är en viktig länk mellan det patientnära arbetet och det administrativa arbetet på avdelningen!

Ditt uppdrag

I rollen som biträdande avdelningschef ingår 50% administrativ tjänstgöring och 50% schemalagd klinisk tjänst. Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen och ni tillsammans har ett tätt samarbete gällande patientsäkerhet, arbetsmiljö och produktion. Du kommer också att ersätta avdelningschefen då denne är frånvarande. Vidare deltar du aktivt i förändringsarbete, utformade av rutiner och för medarbetarna och avdelningen framåt. 

I rollen ingår personalansvar och du kommer därmed ansvara för bland annat medarbetarsamtal,
rehabiliteringsprocesser, löneöversyn och uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Du är också delaktig i introduktion av ny personal.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av tidigare chefs- eller ledarbefattningar är meriterande. 

Din kompetens

Du är en person med eget driv och initiativförmåga som alltid sätter patient och personal i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, där en god samarbetsförmåga, nytänkande och flexibilitet värderas högt. 

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska och ett treårigt chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tjänsten är heltid, arbetstid förlagd måndag – fredag. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Introduktion sker utifrån dina tidigare erfarenheter. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr. verksamhetschef Erika Steffansson 018-6114042
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.