Bemanningsassistent/undersköterska på thoraxoperation

Sista ansökningsdag 2023-06-15
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS745/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta på thoraxoperation med uppdraget som bemanningsassistent. Möjlighet till en kombinerad tjänst som undersköterska på 50% ges. På operationsavdelningen arbetar ca 50 medarbetare fördelat på anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor och undersköterskor specialiserade inom operation och anestesi. Arbetet är både spännande, omväxlande och ger dig goda utvecklingsmöjligheter. 

Vår verksamhet

Vår operationsavdelning är en modern högteknologisk enhet med fem operationssalar. Här utförs huvudsakligen hjärt- och lungoperationer, operationer i övre delen av kroppspulsådern (aortakirurgi) samt inläggning av mekaniska hjärtpumpar. De flesta operationer utförs planerat under dagtid, men personal för akut verksamhet finns alltid tillgänglig.

Ditt uppdrag

I din roll som bemanningsassistent ansvara du tillsammans med avdelningschef och biträdande avdelningschefer för omvårdnadsbemanningen på kort och lång sikt. Tillsammans planerar och strukturerar ni scheman så att bemanningen optimeras utifrån verksamhetens krav och en hälsofrämjande schemaläggning. Du kommer att vara experten på vårt personaladministrativa system Heroma, samt vara den som introducerar och stödjer medarbetarna i hantering och arbete i Heroma.

I en kombinerad tjänst som undersköterska arbetar du både på operationssalen och i serviceteam för operations- och anestesiverksamheten.

Dina kvalifikationer

Du behöver ha en god datavana och blick för problemlösning och logistik. Du är kommunikativ, noggrann och arbetar strukturerat och självständigt. Det är meriterande om du tidigare arbetat med bemanning och schemaläggning och om du har erfarenhet av det personaladministrativa systemet Heroma. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Undersköterska med några års erfarenhet av arbete inom slutenvård eller erfarenhet från operationsverksamhet.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning som bemanningsassistent på 50% med möjlighet att kombinera med en tjänst som undersköterska på 50%. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag-fredag. Du får en individuellt anpassad introduktion och fortlöpande utbildning. Provanställning kan komma att tillämpas.   
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef, Anna-Karin Hammarlund 018-612 26 85, 076-496 38 38 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

OBS! Viktig information gällande din anställning:

Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/underskoterska-blir-en-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.