Nyutexaminerad sjuksköterska – då har vi jobbet för dig!

Sista ansökningsdag 2023-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS595/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du nyutexaminerad sjuksköterska och vill bli trygg i din profession? Hos oss på lungavdelning 50 E finns nu möjlighet att starta din karriär i ett erfaret team.

Vår verksamhet

Lungavdelning 50 E är en avdelning inom verksamhetsområde hjärt- och lungmedicin och klinisk fysiologi. Vi är en mindre avdelning med 12 vårdplatser. Några av de vanligaste diagnoserna du träffar på hos oss är kol, lungcancer, respiratorisk insufficiens, lungfibros, pneumothorax och cystisk fibros. Till avdelningen hör också en dagvård där vi ger cytostatikabehandlingar och förbereder patienter inför olika ingrepp, samt att vi har en ventilatormottagning kopplad till avdelningen där vi hanterar patienter i behov av ventilationsstöd. Vi arbetar tvärprofessionellt och har nära samarbete med våra läkare som finns på avdelningen under hela dagen.

På vår avdelning arbetar cirka 35 medarbetare, här blir du en del av ett härligt dynamiskt gäng med blandade åldrar och erfarenheter. Vi arbetar ihop som team och du är aldrig ensam! Som nyutexaminerad sjuksköterska blir du en del av ett skickligt team, som stöttar och hjälper varandra. Hos oss får man vara ny på jobbet och det finns alltid kollegor att fråga.  

Ditt uppdrag

Att vara nyutexaminerad sjuksköterska på lungavdelningen är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika livssituationer. Här kan vi kan utlova ett varierat arbete där du får kombinera omvårdnad med akutsjukvård och palliativ vård. Det innebär att vissa patienter stannar en längre tid medan andra stannar en kortare tid. Hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterskor på en slutenvårdsavdelning. Du kommer också utveckla dina kunskaper inom andnings- och cancervård samt få teknisk erfarenhet av olika andningshjälpmedel.

Som nyutexaminerad sjuksköterska är det viktigt att få en trygg start i sitt arbetsliv. När du börjar arbeta hos oss erbjuder vi dig anpassad inskolning tillsammans med erfaren kollega. Introduktionen hos oss består av ett introduktionsprogram på minst 4 veckor där introduktionen sker bland annat tillsammans med en utbildningssjuksköterska. Utbildningen planeras utifrån din kompetens och erfarenhet. Utöver vår utbildningssjuksköterska har vi flertalet seniora sjuksköterskor som stöttar i det dagliga arbetet och som kommer vägleda dig.

För oss är det viktigt att du får utvecklas, bli kompetent och framför allt trygg i din profession. På sikt finns möjlighet att arbeta natt, arbeta på vår dagvårdsverksamhet och gå utbildningar inom exempelvis astma eller kol.

För dig som nyutexaminerad sjuksköterska har du möjlighet att gå Akademiska sjukhusets Kliniska utvecklingsår (KUÅ). Det innebär att du får möjlighet att bedriva kliniskt arbete på vår avdelning, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utbyta erfarenheter med nyanställda kollegor runtom hela sjukhusets verksamhetsområden. KUÅ planeras in i ditt schema och räknas in i din tjänstgöringstid. Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är nyutexaminerad sjuksköterska med intresse för akutsjukvård, lungsjukvård eller onkologi. Om du vill arbeta på en arbetsplats med kunniga och erfarna kollegor och tycker om teamarbete så kan detta vara rätt för dig. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och positiv och därmed bidrar till en bra arbetsmiljö.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi har fast/ individuellt schema. Hos oss finns möjlighet att arbeta hel- eller deltid, rotationstjänstgöring utan nätter tillämpas för nyanställda. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Debora Östman, 018–611 40 74, debora.rut.salome.ostman@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Pernilla Wahlgren, 018-611 4118 
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.