Forskningssjuksköterska till hudsektionen

Sista ansökningsdag 2023-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS819/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hudsektionen är en snabbt växande verksamhet. Vi söker därför dig som är forskningssjuksköterska/ sjuksköterska och som vill arbeta i en glad, positiv, flexibel och utvecklande miljö. Vår mottagning arbetar fortlöpande med att förbättra och utveckla verksamheten. Kompetensutveckling och delaktighet hos medarbetaren prioriteras högt. Här får du en möjlighet att utveckla och utvecklas. Intresserad?

Vår verksamhet

Mottagningen har ca 20 000 patientbesök per år och vi träffar patienter i alla åldrar.
I sektionen för hud, venereologi, yrkesdermatologi och svett ingår många olika specialområden, vi har även tillgång till slutenvård och en dagvårdsavdelning. Verksamheten har aktiv forskning inom flera projekt och flera läkemedelsstudier planeras. Inom verksamhetsområdet specialmedicin, hud och reumatologi finns flera andra forskningssköterskor och ett gemensamt nätverk är under uppstart. Vi som arbetar här är sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sekreterare och kuratorer.

Är vi rätt för dig?

Tjänsten vi erbjuder är en delad tjänst, innefattande klinisk tjänstgöring på hudmottagningen samt sedvanliga arbetsuppgifter som forskningssjuksköterska. Uppdelningen mellan uppdragen kan variera under året.

Dina arbetsuppgifter som sjuksköterska på mottagningen kommer att bestå av sedvanliga sjuksköterskeuppgifter såsom telefonrådgivning, undervisning i injektionsteknik, information om läkemedel/behandlingar, provtagningar, telefonrådgivning, uppföljning av mottagningsbesök och egna sjuksköterskemottagningar. Administrativt arbete förekommer. Som sjuksköterska assisterar du även på läkarmottagningar, vid olika laserbehandlingar och vid excisioner av hudförändringar/hudtumörer. Vi arbetar patientfokuserat och tvärprofessionellt i team. Som forskningssjuksköterska hos oss kommer du arbeta med läkemedelsstudier och forskningsstudier inom hudsjukdomar såsom psoriasis, atopiskt eksem och hidroadenitis suppurativa. Ditt arbete kommer att innefatta provtagning, insamling och dokumentation av undersökningsresultat i studieprotokoll och i journal. Du ansvarar för hantering och lagring av prover, hantering och administrering av studieläkemedel och har kontakter med företrädare för läkemedelsbolag och apotek. Arbetet sker i samarbete med forskande läkare på kliniken och med forskare på biomedicinskt centrum.

Här får du möjlighet att utveckla din roll som sjuksköterska genom ett individuellt anpassat introduktionsprogram, både för den kliniska tjänstgöringen och för ditt uppdrag som forskningssjuksköterska.

Är du rätt för oss?

Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna av hudsjukvård. En stor fördel är om du har tidigare erfarenhet av arbete som forskningssjuksköterska och utbildning inom GCP. God datorvana och goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är nödvändigt. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, noggrann och har ett gott bemötande. Du ska vara glad, positiv, strukturerad och kunna arbeta självständigt och i team.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, flexibilitet och vid ett bra medarbetarskap.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning på 100% på 18 månader, med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag till fredag. Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och med början omgående.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Jenny Thulin 018-617 01 31
Forskningsgruppledare Enikö Sonkoly 0730770374
Facklig företrädare, Vårdförbundet, 018 6110000

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.