Sjuksköterska akutmottagningen för infektionssjukdomar

Sista ansökningsdag 2023-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS907/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På infektionsakuten tar vi dygnet runt emot patienter med akuta infektioner som kräver specialistvård. Det betyder att vi har en stor variation av patienter; unga som gamla, tidigare friska personer eller människor med komplexa underliggande hälsoproblem. Det kan röra sig om allt ifrån akuta livshotande tillstånd till kroniska infektioner som kräver långvarig behandling.  

Bredden och variationen gör arbetet hos oss intressant och ständigt utvecklande. Infektioner kan drabba alla kroppens organ och det betyder att vi behöver ha en motsvarande bredd på våra kunskaper. Vissa av de diagnoser vi handlägger är vanligt förekommande i vårt samhälle, såsom luftvägsinfektioner, sepsis eller meningit, medan andra infektioner är mer sällsynta som t ex hela det tropikmedicinska fältet. Kunskap om infektionssjukdomar och smittspridning har man nytta av oavsett vilket område man väljer att jobba med i framtiden. Att ha erfarenhet av infektionssjukvård är också en utmärkt merit för den som drömmer om att arbeta utomlands.

Kliniken består av en akutmottagning, en poliklinisk mottagning, en immunbristenhet, vaccinationsmottagning, en forskningsenhet samt vår vårdavdelning 30F. Vi stävar efter att du som anställd hos oss ska få möjlighet att få se vården ur olika perspektiv, och uppmuntrar till rotationstjänstgöring mellan akutmottagningen och övriga verksamheter.

Verksamhetsområdet infektionssjukvård står idag inför nya utmaningar med sviterna av en global pandemi och utbrott av både inhemska och gränsöverskridande smittor, men vi står också inför nya möjligheter med snabbt utvecklade behandlingsmetoder. Vi söker därför dig som har ett genuint intresse för infektionssjukvård och som vill vara med och utveckla vår verksamhet nu och för framtiden. Målet är att vi tillsammans ska ge våra patienter en vård i världsklass!

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på infektionsakuten jobbar du i ett team tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Det är ett självständigt arbete där din förmåga till bedömning är viktig, men det finns alltid någon att fråga om råd. Din roll är bl a att ansvara för patientflödet och logistiken runt patienten, så att det akuta omhändertagandet blir effektivt och patientsäkert. Du ansvarar för triagering, provtagning och prioritering av patienterna. Våra sjuksköterskor och undersköterskor medverkar också vid olika diagnostiska undersökningar, och blir en del av ett spännande utredningsarbete som leder till att vi snabbt kan påbörja behandling och ofta bota våra patienter.

Arbetet innebär mycket patientkontakt och kräver en utvecklad förståelse för patientens omvårdnadsbehov. Du blir patientens trygghet och stöd i en situation som kan upplevas som påfrestande för både den som är sjuk och deras anhöriga. De flesta av våra patienter vårdas på infektionskliniken under en begränsad tid, men vissa kommer till oss för behandling under många år, för långvariga eller återkommande infektioner.     

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med särskilt intresse för akut- och infektionssjukvård, eller kanske rentav specialistsjuksköterska i infektionssjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på en akutmottagning, men vi ser det inte som ett krav. Hos oss får man utvecklas i sin egen takt, och vi erbjuder kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling.

Din kompetens

Du trivs med att arbeta i ett akutflöde, med ständigt nya patientkontakter. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt, men gillar att vara en del i ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och viljan att utvecklas genom ett ständigt lärande. Du arbetar i en internationell miljö hos oss, så språkkunskaper och kulturell förståelse är en tillgång.

Vi erbjuder

Infektionsmottagningen är en pilotavdelning i Akademiska sjukhusets satsning på hållbar sjuksköterskebemanning. Det innebär att vi har en långsiktig plan för hur vi ska rekrytera och behålla våra sjuksköterskor för att bygga upp en stabil arbetsgrupp. Det märker du genom vårt engagemang i att du och dina kollegor ska trivas, utvecklas och känna arbetsglädje. Du lotsas under ditt första år som nyanställd sjuksköterska in i din nya roll av en erfaren kollega som är utbildad i klinisk handledning. Vi tillämpar hälsosamma arbetstider och jobbar aktivt med schemaläggning för att i möjligaste mån anpassa medarbetarnas arbetstider efter individuella önskemål och behov.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska, på heltid eller den omfattning som passar dig. Arbetet innebär tjänstgöring på kvällar och helger. Om du önskar kan även nattpass erbjudas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Låter det intressant?

Kom gärna på besök eller ring, så berättar jag mer! Kanske vill du hospitera några timmar för att får en uppfattning om hur vi jobbar? Du är hjärtligt välkommen.
Avdelningschef Katarina Öberg, 018- 611 35 70 katarina.b.oberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Amelie Lidén, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kommer ske löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.