Beroendemedicinska öppenvårdsmottagningen söker sjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2023-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS977/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Beroendemedicinska mottagningen är den verksamhet inom region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård för vuxna. Vi är en öppenvårdsmottagning bestående av ett team med specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, läkare, psykologer och kuratorer som tillsammans möter människor som med en beroendesjukdom och samtidig psykiatrisk/somatisk samsjuklighet.

Vår multiprofessionella arbetsgrupp består idag utav ca 24 personer men vi är betydligt fler om vi räknar med våra kollegor från exempelvis vårdadministrativ service, heldygnsvården och beroendevårdens andra huvudman, kommunerna.  Våra arbetsmetoder är evidensbaserade och vi lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling, vårdprocesser och forskning.

På Beroendemedicinska mottagningen arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och bibehålla en god vård- och arbetsmiljö därför erbjuder vi regelbunden handledning och fortbildning. För oss är det viktigt att alla anställda ska känna sig trygga och bekväma med det arbete som utförs och därför får du som nyanställd en lång, personligt anpassad introduktion och dessutom egen mentor.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på Beroendemedicinska mottagningen har du en central roll i teamet. Du arbetar självständigt och med ett egenansvar vilket ger dig stora möjligheter att planera ditt eget arbete.

Dina arbetsuppgifter är allt från läkemedelshantering, rådgivning, bedömningar, övervakning och provtagning till egen, behandlande och utredande, sjuksköterskemottagning.

Som sjuksköterska har du också en oerhört viktig roll att samverka och samordna vård- och behandlingsinsatser som finns utanför vår verksamhet, och som alltid med patienten i fokus.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig, legitimerade sjuksköterska, som har erfarenhet och som skulle vilja utvecklas ytterligare i din profession, som är forskning och utvecklingsintresserad. Vi har, som ett exempel, möjligheter för forskning, egen eller som deltagare i en forskningsgrupp, här på sektionen som Beroendemedicinska mottagningen tillhör.
Specialistutbildning inom psykiatri, erfarenhet av beroendevård eller akutpsykiatri är såklart meriterande och är du specialist så ser vi gärna att du har idéer och vill utveckla omvårdnaden. Här har du verkligen möjlighet att delar av din tid arbeta med utveckling.

Som person har du en hög professionell drivkraft, du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas således av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gradvis ökat ansvar.

I tillsättningen av tjänsten kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.
 

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning. Heltid, måndag till fredag, dagtid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillsättning enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande.

För mer information

Avdelningschef Jenny Marteleur, 018-611 21 46
Biträdande avdelningschef Caroline Carlsson, 018-611 99 27

Vill du jobba med oss?

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.