Undersköterskor till intensivvårdsavdelningen för nyfödda barn, 95F

Sista ansökningsdag 2023-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1005/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Intensivvårdsavdelningen för nyfödda bedriver högspecialiserad intensivvård, intermediärvård samt nyföddhetskirurgi för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Vi arbetar med barnet och dess familj i fokus.

Ditt uppdrag

Hos oss får du:

  • Inskolning enligt avdelningens gedigna inskolningsplan.
  • Handledning en gång i veckan.
  • Fyra heldagars teoretisk utbildning i neonatologi under ditt första anställningsår.
  • Efter inskolning; egen mentor med lång erfarenhet som undersköterska.
  • Efter inskolning; alltid andra undersköterskor som stöd.
  • Goda utvecklingsmöjligheter.

Vi jobbar i poängmodell som betyder att du själv – inom gränser – kan påverka din veckoarbetstid och därmed din återhämtning.

Dina kvalifikationer

Du är undersköterska och har ett intresse av att arbeta med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn samt deras föräldrar. Tidigare erfarenhet av sjukhus- och neonatalvård är meriterande.

Din kompetens

Som person ser vi att du är trygg, har självinsikt och en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du vågar ta initiativ, sätter i gång aktiviteter och ber om hjälp när du behöver det. Du ser helheten och till verksamhetens bästa. Du trivs med att samarbeta över professionsgränserna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder provanställning på 100% under 6 månader, som sedan övergår till en tillsvidareanställning om vi trivs med varandra. Du blir anställd på rotation dvs dag, kväll, natt samt helger. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
Biträdande avdelningschef Marianne Kjellgren, 072-202 56 23, marianne.kjellgren@akademiska.se
Utbildnings- och inskolningsansvarig undersköterska Linda Björkman, 018–617 32 15
linda.bjorkman@akademiska.se
Facklig kontaktperson för Kommunal Monica Henriksson, 018-611 00 00

Läs mer och se filmen om hur det är att arbeta på intensivvårdsavdelningen för nyfödda här

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Viktig information gällande din anställning:

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!