Verksamhetschef

Sista ansökningsdag 2023-09-24
Arbetsplats Folktandvården Knivsta
Förvaltning Folktandvården i Uppsala län
Referensnummer FTV80/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår nuvarande verksamhetschef har varit en uppskattad chef i många år och väljer nu att lämna ledarskapet för andra arbetsuppgifter internt inom organisationen.

Har du erfarenhet av ledarskap inom tandvården? Vill du leda och utveckla en kompetent och stabil grupp medarbetare? Då är tjänsten som verksamhetschef vid vår klinik i Knivsta något för dig!

Vår verksamhet

Trevliga Knivsta växer och tillströmningen av patienter är god. Vår klinik är centralt belägen med bästa pendlarläge mellan Stockholm och Uppsala. Kliniken har elva behandlingsrum i nyrenoverade och välplanerade lokaler. Vi är 28 medarbetare med ett gott arbetsklimat.

Kliniken kännetecknas av bred kompetens med satsningar inom avancerad tandvård. Vi har ett samarbete med kommunen i den ständigt växande kommunen Knivsta.

Bemanningsfrågorna är centrala för kliniken vilket gör att blivande verksamhetschefen kommer att behöva fokusera på kompetensförsörjning. Såväl nyrekrytering som att behålla och utveckla befintliga medarbetare är viktigt för att möta vårdbehovet. För rätt person finns goda möjlighet att forma denna kombinerade tjänst utifrån kompetens och intresse.

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef är du direkt underställd tandvårdsdirektören. I ditt uppdrag ingår att:

• Bedriva kontinuerligt utvecklingsarbete med inriktningen mot en fortsatt hög vårdkvalitet, god tillgänglighet och kompetensnivå. Socialstyrelsens riktlinjer för God Vård ska genomsyra verksamheten.
• Ansvara för personalfrågor som arbetsmiljö, kompetensförsörjning och sätta och följa upp mål tillsammans med medarbetarna.
• Ansvara för klinikens ekonomi.
• Delta i Folktandvårdens ledningsgrupp där du förväntas att aktivt bidra till utvecklingsarbetet inom Folktandvården och att ha ett strategiskt helhetsperspektiv på tandvårdsverksamheten.

Vår vision är Folktandvården – ditt bästa val, och vi arbetar kontinuerligt för att både patienter och personal ska känna det. Vid din sida att leda klinikens arbete har du en arbetsledare.

Vi söker dig som

• Har erfarenhet av ledarskap inom tandvården.
• Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
• Ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.
• Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.
• Planerar, organiserar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt.
• Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet.
• Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Vi erbjuder

Vi värderar och erbjuder en god arbetsmiljö med både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter. Chefsuppdraget innebär ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Region Uppsala har ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tar hand om dig som medarbetare och skapar förutsättningar för ekonomisk trygghet. I vårt kollektivavtal ingår bland annat:

• Tjänstepension
• Ett starkt försäkringsskydd
• Extra semesterdagar till dig över 40 år
• Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Som ledare hos oss får du även ta del av Region Uppsalas chefsutvecklingsprogram.

Folktandvården i Uppsala län har god tillströmning av patienter, bra ekonomi och intressanta utvecklingsprojekt. Vi är en organisation där alla känner sig behövda och delaktiga, där alla kan tillföra värden och egenskaper som för vår verksamhet framåt. Vårt driv sitter i medarbetarna! Låter det intressant? Kom och dela vårt driv!

Vill du veta mer?

Tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm, 018-611 65 67
HR-partner Kristina Hovstadius, 018-611 00 00, växeln
För UTTF Isabel Brundin, 070-508 13 10
För Vision Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
För SRAT Carina Landh , 017-141 84 40

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Sista ansökningsdag är den 24 september 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Folktandvården i Uppsala län