Specialistläkare till affektiv mottagning 2

Sista ansökningsdag 2023-10-01
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1027/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker affektiva sektionen en till specialistläkare till affektiv öppenvård!

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård, flera öppenvårdsmottagningar samt en prehospital akutpsykiatrisk mobil enhet som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna. Vi är i startgroparna för att börja arbeta mer processbaserat och diagnosinriktat för att kunna fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet. I och med denna omställning kommer det finnas stora möjligheter att för dig som specialistläkare vara med och vidareutveckla vårdprocesserna och få till säkra övergångar mellan olika vårdformer.

Inom affektiva sektionen erbjuder mottagning 2 specialistpsykiatrisk öppenvård för vuxna personer över 25 år med tex bipolär sjukdom, personlighetssyndrom, svåra depressioner och ångesttillstånd. Som specialistläkare på mottagning 2 kommer du att arbeta främst med specialiserad psykiatrisk öppenvård men också ha ett nära samarbete med slutenvårdsavdelningarna. Framgent kommer vi också ha möjligheter för tätare samarbeten och nya vårdformer inom ramen för effektiv och nära vård, vilket tex kan ske i form av specialistläkarkonsultationer gentemot primärvård.

Ditt uppdrag

Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete på mottagningen med patientbesök och nära samarbete med kollegor och andra professioner i teamet. Handledning och undervisning ingår i uppdraget och vi erbjuder alltid introduktion även till vår heldygnsvård. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med erfaren specialistkollega.

Dina kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Då en stor del av arbetet på mottagningen är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Det finns goda möjligheter till att delvis tjänstgöra på distans med digitala besök. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tillförordnad biträdande verksamhetschef Susanne Ruckman Forsblom 018- 611 25 08
Biträdande verksamhetschef Tea Sundsten 018 - 611 74 84
Sektionsadministratör Linnéa Johansson 018 - 611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan!
Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.