Specialistläkare i allmänmedicin alt. Rehabiliteringsmedicin

Sista ansökningsdag 2023-09-24
Arbetsplats Smärtrehabilitering
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH319/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Läkare till smärtrehabilitering i primärvård!

Vi söker dig som är legitimerad läkare och vi ser gärna att du är allmän specialist eller/och rehabiliterings specialist som vill arbeta som en del i teamet på smärtrehabilitering i primärvård. Tjänsten är på 50% med start enligt överenskommelse. Tycker du detta låter intressant är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Målgruppen är patienter med icke malign smärta som pågått minst tre månader och där smärtans konsekvenser i hög grad påverkar det psykiska och fysiska välbefinnandet liksom det dagliga livet såsom arbete/studier, fritid och familjeliv. Målsättningen med teambaserad grupprehabilitering inom regionens primärvård är att erbjuda patienter med långvarig smärta, där smärtorsaken är färdigutredd, verktyg för att hantera smärtan och egenvård i vardagen. Patienterna ska på så sätt ges möjlighet till ökad livskvalitet samt ökad alternativt bibehållen arbets- eller studieförmåga. 
Patienterna erbjuds ett  tidsbestämt behandlingsprogram för rehabilitering i grupp, men ett individanpassat synsätt ska garanteras. Grupp rehabiliteringen omfattar 8 veckor med två behandlingstillfällen per vecka i 4 v och 1 behandlingstillfälle per vecka i 4 v. Patienten har en individuell rehabiliteringsplan med individuella mål men behandlingen sker i grupp. Gruppbehandlingen består av en kombination av teoretiska och praktiska delar med stort fokus på beteendeförändring där KBT/ACT och fysisk träning samt ergonomi  är ett viktiga inslag i denna rehabilitering.

Teambaserad rehabilitering innebär att ett multiprofessionellt behandlingsteam, med specifik kompetens och gemensamt förhållningssätt, planerar och genomför behandlingen. Teamet kommer bestå av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, läkare och kurator med vidare utbildning i KBT/ACT samt en medicinsk sekreterare.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad läkare och gärna med fördjupad kunskap om smärta och smärtbehandling samt rehabilitering vid långvarig icke malign smärta. Dessutom krävs god kännedom om teamarbete och förutsättningar för att skapa aktiv patientmedverkan. Det ska finnas en grundläggande kännedom om beteendemedicin och försäkringsmedicin.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att tänka nytt och omsätter gärna nya idéer i praktiken. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor.

Vår verksamhet

Teambaserad rehabilitering vid långvarig smärta på primärvårdsnivå kommer att koncentreras till vårdcentrum i Uppsala län. Samariterhemmets vårdcentral inom Vårdcentrum Centrala Uppsala är det första vårdcentrum att ha uppdraget. Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum.

Vår vårdcentral är en stor verksamhet med drygt 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 80 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats. Hösten 2018 valdes Samariterhemmets vårdcentral ut att bli en av två akademiska vårdcentraler i Region Uppsala. Det innebär ännu bättre möjligheter att bedriva forskning, förbättringsarbete och utbildning. Till stöd har vi ett nyinrättat akademiskt primärvårdscentrum. Redan tidigare har vi utmärkt oss, bland annat har vi utsetts till bästa vårdcentral för kliniska placeringar av studenterna på läkarutbildningen.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta Gruppchef Pierre Nyvelius, pierre.nyvelius@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan, och till den bifogar du relevanta handlingar som styrker din kompetens och legitimation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.