Sjuksköterska till psykiatriavdelning 3B

Sista ansökningsdag 2023-09-24
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1038/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde psykiatri bedriver specialiserad vård för personer med svåra psykiska sjukdomar. Psykiatriavdelning 3B är en heldygnsvårdavdelning inom den affektiva sektionen. Vi har 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av främst affektiva sjukdomar. Det handlar om djupa depressioner, suicidprevention, bipolär sjukdom, svåra ångesttillstånd, personlighetsstörningar och krisreaktioner bl.a. 3B tar även emot äldrepsykiatriska patienter för utredning och behandling. Hos oss får du kombinera den psykiatriska omvårdnaden med somatisk omvårdnad och ibland även basal omvårdnad.

Ditt uppdrag

Du ansvarar som sjuksköterska för omvårdnaden, psykiatrisk som somatisk. Här arbetar vi med kontaktman-system där man som sjuksköterska/undersköterska/skötare har ett stort ansvar för den dagliga kontakten med patienten. Du planerar vården tillsammans med patient och ansvarig läkare, du har även kontakt med närstående samt vårdgrannar. Du är en nyckelperson.

Som sjuksköterska gör du omvårdnadsbedömningar, utför behandlande åtgärder, sköter läkemedelsadministration, du leder och fördelar arbetet för ditt pass tillsammans med sjuksköterske-kollega. Du dokumenterar i journalsystemet Cosmic, handleder sjuksköterske-studenter på grundutbildningen, introducerar nya medarbetare m.m. Som sjuksköterska har du ansvar att förbereda och genomföra den dagliga ronden på avdelningen tillsammans med en undersköterska. Vi är ett roligt, blandat gäng, ca 30 st, med sjuksköterskor, grundutbildade som specialistutbildade, en samordnande sjuksköterska, undersköterskor, skötare och läkare på olika nivåer.

Dina kvalifikationer

Du är grundutbildad sjuksköterska. Du kan vara helt nyutbildad eller ha några år i yrket. Det viktiga är att du vill veta mer om psykiatri, att du är öppen, nyfiken och genuint intresserad av människor.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid. Du arbetar dag- och kvällsturer och två helger av fem. Ett tillägg på 2000:-/mån vid heltidstjänstgöring tillkommer som ett slutenvårdstillägg.

Är du helt nyutbildad går du dubbelt åtta veckor med avdelningens sjuksköterskor som introducerar dig på bästa sätt. Har du tidigare erfarenhet så anpassar vi introduktionen efter det. Vi erbjuder en väl inarbetad omvårdnadshandledning på avdelningen varje vecka. Kontakta oss, kom hit på ett studiebesök om du vill. Låt oss berätta mer oss!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Som medarbetare inom Region Uppsala har du möjligheten att använda vår interna friskvårdsanläggning Friskhuset. Där får du tillgång till gym, gruppträning, personlig träning, kurser, föreläsningar, fysioterapi, ergonomi, förflyttningsutbildning och massage.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helena Ernstdotter Fors 076-7231927, helena.fors@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Ragnhild Hjalmarsson 072-2094503
ragnhild.hjalmarsson@akademiska.se

Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss! 
Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.