Psykolog till norra länets psykiatrimottagningar

Sista ansökningsdag 2023-10-26
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1048/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Norra länets psykiatrimottagningar vänder sig till patienter över 18 år. Enheten är belägen i Tierp med filialer placerade i Gimo, Skutskär och Tärnsjö. Här utreds och behandlas medelsvåra till svåra förstämningssyndrom, ångestsjukdomar, ätstörningar, psykossjukdomar, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetet följer liknande rutiner som finns inom specialistpsykiatrin i Uppsala, med anpassning för de unika utmaningar som uppstår när en enhet har ansvar för samtliga besvär som kräver psykiatrisk vård. Parallellt med vårt patientarbete jobbar vi aktivt med att utveckla både organisationen och de vårdprocesser som utgör grunden i vårt arbete. Norra länet har bra kommunikationsmöjligheter med Uppsala, primärvård och kommuner.

Från och med den 1 oktober 2022 bedrivs verksamheten i regionens regim, Akademiska sjukhuset, verksamhetsområde psykiatri. Mottagningen är ålagd i Tierp med tre filialer för närvarande placerade i Gimo, Skutskär och Tärnsjö.

Ditt uppdrag

Som psykolog har du en viktig roll. Du gör bedömningar, utredningar och bedriver psykologisk behandling. Du arbetar med andra psykologer liksom ett multiprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, skötare och kuratorer. och ni stämmer regelbundet av hur det går för patienterna i behandlingen. Utöver behandlingsarbetet kan det vara aktuellt med konsultationer och utbildningsinsatser till andra medarbetare inom psykiatrin eller till vårdgrannar. Då vi samarbetar med övriga psykiatrin, andra vårdgivare och myndigheter blir arbetet både inspirerande och varierat. Du har regelbunden handledning och du har alltid tillgång till dina kollegor i teamet.

Då vi ingår i universitetssjukhuset kan enheten vara delaktig i klinisk forskning och det finns också möjligheter till kompetensutveckling.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT. Det är meriterande om du har erfarenhet av KBT-behandling för patienter med depression, bipolär sjukdom och även neuropsykiatrisk problematik samt arbetat med gruppbehandlingar. Det är också meriterande om du har arbetat inom specialistpsykiatrin med våra patientgrupper. Du tycker om att arbeta i team, har god samarbetsförmåga, är engagerad i att bidra till enhetens arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt och kan driva utveckling självständigt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Startdatum enligt överenskommelse. Arbetet på mottagningen sker måndag till fredag dagtid. Utdrag ur belastningsregistret sker enligt rutin inför anställning.

Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Robert Bosnjak, 072-145 74 64
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.