Specialistläkare/överläkare till hud- och könssjukdomar

Sista ansökningsdag 2023-10-15
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1065/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Specialmedicin är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Hudsektionens verksamhet

Sektion för hud- och könssjukdomar består av hud- och venereologmottagning, yrkesdermatologisk mottagning, hudavdelning samt dagsjukvårdsavdelning. Vårt uppdrag är att utreda, diagnosticera, vårda och behandla hud- och könssjukdomar. De vanligaste diagnoserna som vi behandlar är psoriasis, eksem och olika former av hudtumörer. Vi har ett flertal specialområden och har nyligen av Socialstyrelsen tilldelats uppdraget att bedriva högspecialiserad vård inom områdena svåra hudsymtom samt gendermatoser. På hudmottagningen har vi ca 10 000 läkarbesök per år. Arbetet hos oss innebär både avdelnings- och mottagningsarbete samt konsultverksamhet. Inom verksamheten bedriver vi också mycket undervisning. Vi strävar efter att bygga upp mer forskning inom sektionen.

Ditt uppdrag

Som specialistläkare/överläkare har du en bred erfarenhet av hudsjukvård, både av sedvanligt mottagningsarbete men även mångårig erfarenhet av slutenvårdsdermatologi. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att bedriva högspecialiserad vård. En del av arbetstiden kan förläggas på hudmottagningen i Enköping, liksom i form av jour/beredskapsarbete på kvällar och helger. Du förväntas också bedriva utvecklings- och/eller forskningsarbete. Du kommer också att handleda ST-läkare och delta i undervisning av medicine studenter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom hud och könssjukdomar. Du har en bred dermatologisk klinisk erfarenhet och då företrädesvis från arbete inom sjukhusvärlden. Vi förväntar oss att du i din nuvarande tjänst har ett eller flera ansvarsområden och att du inom dessa områden bedriver både klinisk verksamhet samt har föreläsningserfarenhet. Då vi är ett universitetssjukhus vill vi att du har ett intresse för forskning och utveckling samt undervisning. Du har erfarenhet av att handleda ST-läkare och läkarstudenter. Vi vill också att du har förmåga att inspirera till förändring och utveckling.

Din kompetens

Arbetet ställer stora krav på interaktion med alla kollegor på sektionen och därför är god samarbetsförmåga och ödmjukhet värdefulla egenskaper för att lyckas med uppdraget. Du har lätt för att kommunicera, god pedagogisk förmåga samt intresse för handledning och utveckling. Din förmåga att skapa delaktighet och engagemang är god. Vid tillsättningen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning som specialistläkare/överläkare på heltid med tillträde november 2023. Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende Akademiska sjukhusets formella krav på överläkartjänst.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Anna Bergström, 018-611 50 76
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.