Sjuksköterska dagtid för kvalitets- och verksamhetsutveckling vid 85F2!

Sista ansökningsdag 2023-11-30
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1507/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du nyfiken och stimuleras av utmaningar? Vi söker dig som vill ha en central roll vid vår vårdavdelning!
Tycker du om att arbeta med förbättringar och utveckling? För ständig utveckling av vården hos oss och för en god arbetsmiljö för oss alla krävs ett målmedvetet arbete. Därför söker vi nu dig som har tidigare erfarenhet som sjuksköterska och vill nyttja dina erfarenheter till att utveckla den högspecialiserade vården.

Vår verksamhet

Avdelning 85F2 är en kirurgisk vårdavdelning med inriktning mot plastik- och käkkirurgi samt brännskadevård. Vi vårdar både vuxna och barn med ett planerat eller akut intag. Patienter med behov av särskild högspecialiserad vård tas emot från vårt eget län, den region vi ansvarar för i egenskap av universitetssjukhus, hela riket samt även från utlandet.  I vår specialitet återskapas funktionalitet efter till exempel tumörsjukdomar, svåra kroppsskador såsom brännskador och medfödda missbildningar.  Verksamhetsområdet är organiserat i fem patientflödesprocesser: brännskadevård, kraniofacial kirurgi, mikrokirurgi, allmän plastikkirurgi och käkkirurgi.

Ditt uppdrag

Som vår sjuksköterska för kvalitets- och verksamhetsutveckling arbetar du dagtid och del av din tjänst rent administrativ (40%) där du dels arbetar med frågor för avdelningen och dels arbetar klinik övergripande tillsammans med vår kvalitetssamordnare. Vi är en kvalitetscertifierad klinik där dessa frågor är navet i vår patientsäkerhet och arbetsmiljö. Tjänsten vid avdelningen är ny och således kommer du ha stora möjligheter att påverka utformningen av arbetet. Du kommer att arbeta nära vår avdelningschef men även våra kontaktsjuksköterskor och de ämnesområdesansvariga läkarna – kort och gott i en central roll. Arbetet syftar till att kvalitetssäkra och utveckla den basala och specifika omvårdnaden bland annat genom att etablera och vidareutveckla rutiner för god vård och patientinformation, vara involverad i analys av avvikelser och identifiera kompetensutvecklingsbehov.

Förutsättningar för arbetet
Du är anställd vid avdelningen där du arbetar 20% administrativt med vår kvalitet- och verksamhetsutveckling och 60% som sjuksköterska på avdelningen. De sista 20% arbetar du med kvalitetsfrågor verksamhetsområdes övergripande i samarbete med bland annat vår kvalitetssamordnare vid verksamhetsområdet.

Ditt uppdrag som vår kvalitet- och verksamhetsutvecklare vid avdelningen
Du arbetar med ditt uppdrag för utveckling av kvalitet och verksamhet under fasta dagar i veckan. Resterande tid arbetar du som sjuksköterska och ansvarar för vården av upp till sex patienter med varierande övervaknings- och omvårdnadsbehov. Stort fokus ligger på smärtbehandling, nutrition och sårvård. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet inom teamet runt patienten. Du får en individuellt anpassad introduktion i syfte att ge kunskaper och god förståelse för vår verksamhet. Tillsammans med dina kollegor skapar du en god arbetsmiljö och bidrar med en positiv inställning i arbetsgruppen. Vi utformar ditt schemaupplägg gemensamt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad sjuksköterska, med fördel en specialistutbildning inom kirurgisk vård eller barn och ungdom. Du känner dig trygg i din sjuksköterskeroll och har några års arbetserfarenhet. Du har ett brinnande intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete. Som person är du stabil och empatisk, andra personer skulle beskriva dig som lätt att samarbeta med. Om du dessutom gillar utmaningar och vill vara med och bygga upp något riktigt bra tror vi att du är som gjord för den här tjänsten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som sjuksköterska med tjänstgöring dagtid. Lön, tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sabina Lindberg 018-611 54 26 
Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.