Kurator till psykosvårdens ungdomsteam

Sista ansökningsdag 2023-09-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS877/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18–30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. Vi är ett litet team som arbetar evidensbaserat och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. I vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans.

Ditt uppdrag

Du som söker kommer att få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som kurator kommer du att göra socialt utrednings- och behandlingsarbete. Du kommer bevaka och kartlägga patientens rättigheter och behov av samhällets resurser angående boende, sysselsättning och ekonomi. Du kommer utföra psykosociala bedömningar samt psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med de övriga i teamet. I arbetsuppgifterna ingår samarbete med vårdgrannar och det ingår även samordnaruppgifter. Du har regelbunden handledning.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som är nyinsjuknade i psykos.  Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Vi är ett team som arbetar tajt tillsammans så stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, eventuellt kan en provanställning komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Åsa Wicklén, 070-611 21 30

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.