Sjuksköterska till intagningsenheten 50E1

Sista ansökningsdag 2023-10-01
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1081/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en nyexaminerad eller en erfaren sjuksköterska med intresse av akutsjukvård? 

Är du driven och vill vara med på vår resa att skapa en ny avdelning där vi trivs tillsammans och ger våra patienter den allra bästa vården? Där du har chansen att göra karriär och utvecklas i din roll som sjuksköterska? 

Vår verksamhet

På intagningsenheten 50E1 vårdar vi patienter med ett brett spann av söksymtom, vi utreder, övervakar, ställer diagnos, slussar vidare till rätt specialitet och rätt vårdnivå eller skriver hem patienten. Vid uppstart kommer enheten att ta emot patienter från akutmottagningen söndag till fredag och vara stängt övrig tid. Vi startar försiktigt med 5–6 vårdplatser och bygger på vartefter personalen känner sig trygga i sina roller. Avdelningen öppnar under oktober månad. Vi expanderar så fort du och dina kollegor känner er redo, är tillräckligt många och bygger då på med vård 24/7 upp till 15 vpl. fördelat på tre team.

Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen. Vårdtiderna är korta upp till 23 timmars vård, vilket innebär ett högt in- och utflöde. Vi tömmer avdelningen under eftermiddagen för att efter det ta emot nya patienter från akuten. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård. Avdelningen kommer att vara under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska få chans att aktivt delta i att bygga och utveckla verksamheten så att sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar med hög kvalitet, på en avdelning där personalens arbetsmiljö står i fokus. Här satsar vi på en gedigen introduktion, utbildning, utveckling och olika förbättringsarbeten. Våra gemensamma erfarenhet och olika idéer till lösningar är det som kommer att skapa en framgångsrik avdelning. Vi tror på ett närvarande och coachande ledarskap och att du som sjuksköterska ska kunna känna dig trygg på din nya arbetsplats. Vi strävar efter ett tillåtande arbetsklimat, med högt i tak och där vi arbetar i team. För oss är DU viktig.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss kan vi utlova ett spännande och omväxlande arbete där du möter ett stort antal patienter med olika typer av diagnoser. Det ställer såklart höga krav på dig och din kunskap, men det gör också arbetet intressant och utvecklande.

Är du en erfaren sjuksköterska som letar efter nya utmaningar, där du kan växa? Här kan du göra karriär genom att välja att gå en specialistutbildning inom akutsjukvård och få en betald utbildning. Eller är det så att du är intresserad av att omvårdnadsområde att fördjupa dig i, finns det utrymme för att få tid för detta.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus, vill vi satsa på forskning och utveckling. Detta gäller även dig som har idéer på förbättringsområden och där man kan tänka sig en mix av forskning och kliniskt arbete. För oss är det av stor vikt att du får utvecklas och växa i din roll som sjuksköterska. Därför är utbildning och individuell kompetensutveckling något som vi lägger fokus på. Ett exempel på detta är att du under din start hos oss kommer att få en omfattande introduktion både teori/praktik för att du ska känna dig trygg och få en stabil grund att stå på. Vidare erbjuder vi studiedagar, regelbundna föreläsningar och en hel del läkarföreläsningar för att kvalitetssäkra och höja kompetensen hos all personal. Alla nyexaminerade sjuksköterskor erbjuds att delta i kliniska utvecklingsåret som är 20% av din arbetstid.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och meriterande är om du har några års erfarenhet av akutsjukvård eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang samt god samarbetsförmåga.

Din kompetens

 

  • Du är målmedveten, flexibel, och gillar utmaningar
  • Du är handlingskraftig och har lätt för att ställa om i akuta situationer
  • Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen
  • Du sätter patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete
  • Du är positiv och har ett bra bemötande mot patienter och medarbetare.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar rotationstjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Interimschef Ann Wettervik, 018-617 12 72
Verksamhetschef Anette Skoglund, 018-612 21 64
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.