Beredskapshandläggare

Sista ansökningsdag 2023-10-05
Arbetsplats Ledningskontoret
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH375/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Beredskapshandläggare till Nära vård och hälsa!

Nära vård och hälsa söker nu en beredskapshandläggare som tillsammans med förvaltningens beredskapssamordnare, övriga stödfunktioner och verksamheten ska fortsätta bygga upp och utveckla förvaltningens kris- och beredskapsarbete. Tjänsten kommer vara placerad vid administrativa enheten vid Nära vård och hälsas ledningskontor. Arbetet sker i nära samarbete med våra verksamheter, förvaltningsledning, regionens övriga förvaltningar och Region Uppsalas beredskapsenhet.

Tjänsten avser en tidsbegränsad anställning på 50 % med start snarast under hösten 2023 och löper tom oktober 2024. En förlängning av avtal kan eventuellt komma att bli aktuell.

Ditt uppdrag

Som beredskapshandläggare arbetar du fram och implementerar kris-, beredskaps- och civilförsvarsarbetet inom Nära vård och hälsa. Målet är att integrera beredskapsarbetet i ordinarie verksamhet, för en robustare verksamhet. Inom ramen för tjänsten ingår att leda och medverka vid övningar och utbildningar inom området. Uppdraget innebär även samverkan med interna och externa aktörer.
Tjänsten arbetsleds av beredskapssamordnare och innebär att vara ett aktivt stöd till Nära vård och hälsas verksamheter och förvaltningsdirektör

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av en liknande roll. Du ska ha goda kunskaper i systematiskt utrednings-, utvecklings- och uppföljningsarbete.
Det är meriterande om du tidigare arbetat med krisberedskapsfrågor inom offentlig förvaltning och/eller politiskt styrd organisation och har erfarenhet av arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor.

Som person vill vi att du är engagerad, förtroendeingivande och tydlig. Du är handlingskraftig, duktig på att kommunicera och bra på att skapa goda samarbetsrelationer. För att klara uppdraget ser vi att du vidare är service- och lösningsorienterad, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är även viktigt att du är strukturerad och kan arbeta självständigt och situationsanpassat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver ha B-körkort.

Vill du veta mer

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av beredskapssamordnare, Charlotte Königsson, 018-611 80 69
eller Planering och försörjningschef, Robert Arktell, 018-617 05 50

Som anställd inom region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna så nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen att söka via länken nedan. Ansökan skall vara inkommen senast den 5 oktober.
Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.