Dietist till barn och ungdomspsykiatriska ätstörningsenheten

Sista ansökningsdag 2023-10-01
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1094/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning

Akademiska sjukhuset har som ett av tre sjukhus i Sverige fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning. Nu ges därför en unik möjlighet till dig som dietist att bli en del av detta spännande arbete. Vi säkerställer nu kompetens inom alla vårdnivåer samt rekryterar till det nya teamet. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet

Ätstörningsenheten för barn och unga tillhör barn- och ungdomspsykiatrin, Akademiska sjukhuset, i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi erbjuder i nuläget öppenvårdsbehandling och dagvårdsbehandling. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad.

Vårt utökade uppdrag gällande nationell högspecialiserad vård kommer från Socialstyrelsen och kommer bland annat att innebära att genomföra bedömning om fortsatt behandling, bedriva en heldygnsvård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling.

Ditt uppdrag

Som dietist får du en unik möjlighet att vara med och forma arbete både i öppenvård samt på den nya enheten relaterat till din profession. Du kommer att vara en viktig del i teamen med flertal yrkeskategorier som samarbetar kring patientens vård och behandling. I ditt dagliga arbete kommer du att möta barn och unga med ätstörning och deras familj i behov av nutritionsbedömning, rådgivning och utbildning, nutritionsbehandling såsom upptrappningsscheman och matscheman samt uppföljning. Du kommer ha en integrerad tjänst där du arbetar både i vår öppenvård och i det nya teamet för NHV. Vi kommer att planera detta upplägg tillsammans.

Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete – tillsammans med en portion uthållighet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad dietist. Meriterande med erfarenhet av arbete med barn och unga, ätstörningsbehandling samt av slutenvård.

Din kompetens

Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är idérik, nytänkande och hittar nya angreppssätt i ditt praktiska arbete. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid dagtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Stefansson, 018-611 59 74
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.