Specialpedagog till barnspecialistmottagningarna i länet

Sista ansökningsdag 2023-09-29
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1096/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi har under 2023 gjort en omstart i vår verksamhet för barn med ätsvårigheter. Nu söker vi en specialpedagog som vill vara med och utvecklas och utveckla verksamheten tillsammans med oss!

Ditt uppdrag

Barnspecialistmottagningarna har ett ätteam. Som specialpedagog i ätteamet ingår du i ett (specialiserat) team som bedömer och behandlar barn främst i förskoleåldern, som har ätsvårigheter. Du ger stöd och råd till föräldrar och har kontakt med förskola/skola för informationsutbyte. Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete med logoped, dietist och sjuksköterska på barnspecialistmottagningen. I arbetet ingår också samverkan med vårdgrannar och utvecklingsarbete. Vi söker dig som gillar teamarbete och är trygg, självständig och initiativrik i din roll som specialpedagog. Mottagningsbesöken sker på mottagningen i Uppsala.

Vår verksamhet

Specialpedagogen finns inom barnspecialistmottagningarna i länet och ingår i sektionen barns vård och hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom barnspecialistmottagningarna i länet också Barnskyddsteamet och Centrala Barnhälsovården. Här arbetar förutom specialpedagogen, fysioterapeuter, barnsjuksköterskor, undersköterskor, läkare, psykologer, logopeder, arbetsterapeut och dietist.  Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar och Enköping.

Dina kvalifikationer

Du är specialpedagog och har grundutbildning som förskollärare och är intresserad av kunskapsområdet. Du bör ha bra förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet från mottagningsarbete, kontakt med kunskapsområdet ätsvårigheter samt intresse för utvecklingsarbete är meriterande.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här

Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta: 
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand, 018-611 28 61
Samordnande fysioterapeut Linda Bratteby Tollerz, 018- 611 89 57
SACO/Psykologförbundet Marianne Smette Ezra, 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!