Medicinsk lymfterapeut

Sista ansökningsdag 2023-10-02
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1099/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Ödemmottagningen ingår i verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar. Majoriteten av patienterna har en cancerdiagnos i botten och remitteras till mottagningen från primärvården, Onkologmottagningen och Plastikkirurgmottagningen, men även från sjukhusets övriga verksamhetsområden.

Vi söker en ny medarbetare med placering på Ödemmottagningen.

Ditt uppdrag

Som medicinsk lymfterapeut arbetar du med bedömning och behandling av lymfödem enligt riktlinjerna i Nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering, där lymfödem ingår. Du informerar och utbildar patienter och anhöriga om lymfödem, men även andra intressenter såväl interna som externa. Ödemmottagningen samarbetar med plastikkirurgmottagningen i team kring patienter som behandlas med mikrokirurgiska åtgärder för sina lymfödem. Dessa patienter kommer från hela Sverige och ibland även från andra länder. På Akademiska sjukhuset har vi även en multidisciplinär konferens för komplexa lymfödem dit patienter från hela Sverige remitteras.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska eller läkare, gärna med vidareutbildning till medicinsk lymfterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning och/eller kliniskt utvecklingsarbete. Du är självständig, intresserad av utveckling, samt har god samarbetsförmåga.

Saknar du vidareutbildningen till medicinsk lymfterapeut finns möjlighet att gå utbildningen på arbetstid. Du kommer ha två erfarna kollegor på mottagningen som introducerar och hjälper dig att komma in i arbetet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Möjlighet att arbeta hemifrån med administrativa uppgifter 1–2 gånger i månaden. Tillträde enligt överenskommelse, och provanställning kan tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf avdelningschef Malin Thieme Andersson,  018-617 52 93
Facklig kontaktperson Fysioterapeuterna nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande, vilket är varför vi uppmanar dig att skicka in din ansökan snarast.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.