Biomedicinsk analytiker till klinisk patologi

Sista ansökningsdag 2023-10-02
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1100/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet söker en biomedicinsk analytiker alternativt laboratorieingenjör som vill arbeta inom sektionen för klinisk patologis FoUU-service. Klinisk patologi är ett område inom medicin med en central roll i bland annat cancerdiagnostiken. Vi finns i ett eget hus som en del av Rudbecklaboratoriet och ingår organisatoriskt i Akademiska laboratoriet. För närvarande arbetar cirka 120 personer inom sektionen varav ungefär hälften är BMA. Arbetet bedrivs i ett nära samarbete mellan BMA, patologer (läkare), molekylärbiologer, undersköterskor och andra yrkesgrupper. Klinisk patologi står inför en intensiv utveckling inom bland annat helsekvensering av genom samt digitalisering.

Ditt uppdrag

FoUU-service erbjuder uppdragsgivaren hjälp med handläggning och processing av patientprover. Arbeten som utförs inkluderar bland annat frysning, dehydrering, inbäddning av formalinfixerad vävnad, snittning, olika histologiska- och immunhistokemiska färgningar. Du kommer att samverka med sjukhusets kliniker för att säkra snabb transport av vävnad från kirurgi eller annan provtagning inom sjukhuset. Du assisterar vid patologisk utskärning från operationspreparat och ansvarar för frysning av vävnad och registrering i provsamlingens datasystem. Ytterligare arbetsuppgifter i driften av provsamlingen såsom snittning och preparation av biomolekyler från vävnadsmaterial eller digitalisering av vävnadssnitt kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker alternativt annan högskoleutbildning med biomedicinsk inriktning. Erfarenhet av histologiskt arbete är meriterande. Då du kommer att vara del av en struktur som bygger på processer med många inblandade är förmågan till samarbete och förståelse för helheten av stor vikt. Arbetsuppgifterna kräver även stor noggrannhet och god datorvana.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, dagtid, med provanställning under sex månader. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Diari Ghafouri, 018-617 02 51
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.