Avdelningschef till kirurgavdelning 70D

Sista ansökningsdag 2023-10-10
Arbetsplats Verksamsamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1108/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi är ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Kirurgin är i ständig utveckling och en inspirerande miljö att arbeta inom. Under hösten 2022 införde vi akademiskt ledarskap för omvårdnad, vilket innebär att vi satsar på ett tydligt ledarskap för omvårdnaden med syfte att säkerställa att kompetensen inom omvårdnad tillvaratas. Detta inkluderar kompetens avseende forskning, evidensbaserad vård och implementering av forskningsresultat vilket bidrar till en excellent utförd omvårdnad.

Kirurgavdelning 70D

Kirurgavdelning 70D är en av tre avdelningar som ingår i verksamhetsområde kirurgi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning kolorektal-, endokrin- och akutkirurgi. Vi är även ett av fyra sjukhus i Sverige som har tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård med HIPEC för patienter med spridd cancer i bukhinnan, och för endokrina buktumörer, något vi är mycket stolta över! Stor del av våra patienter planeras och opereras elektivt men inom den akutkirurgiska sektionen (KAVA) läggs patienterna in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus. Dessa patienter kommer med akuta åkommor i buken som behöver kirurgisk behandling. Vi tar även emot patienter som varit med om olika typer av trauman. Kombinationen av elektiv- och akut kirurgi gör att vi har ett stimulerande arbetsklimat där ingen dag är den andra lik.

Här finns även vår kirurgiska dagvårdsavdelning. I dagsläget består den av 6 vårdplatser som är bemannade måndag till fredag mellan 7:30-19:00 av både sjuksköterskor och undersköterskor. Här ligger patienter som är i behov av postoperativ övervakning, vård och behandling när man genomgått mindre kirurgiska åtgärder, omhändertagande av polikliniska patienter och permissionspatienter som kommer åter för utskrivning. Vår avdelning är belägen högt upp i det nyrenoverade 70-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Här har vi enkelsalar med gott utrymme för patienternas olika omvårdnadsbehov. Vi använder oss av digitala pekskärmar där vi arbetar med verktyget DiViS, som ger oss möjlighet att visualisera aktuell beläggning, samordna och prioritera resurser och aktiviteter samt även underlättar kommunikationen i teamet.

Ditt uppdrag

I rollen som avdelningschef arbetar du strategiskt och leder övergripande omvårdnadsarbetet med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I ditt uppdrag ingår också uppföljning av verksamhetens mål i nära samarbete med berörda sektionschefer. Tillsammans med dina biträdande avdelningschefer ska du tillvara de framgångsrika rutiner och arbetsformer som skapats samt fortsätter fokusera på att finna nya arbetssätt, skapa delaktighet för medarbetare och patienter samt arbeta teambaserat.

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och har ett nära samarbete med verksamhetsområdets övriga chefer.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet inom vården, gärna inom kirurgin. Är du dessutom ansvarstagande och har god förmåga att leda och organisera kan arbetet vara rätt utmaning för dig. Tidigare chefserfarenhet är meriterande. Vi ser även att du:

  • Har förmågan att inspirera till förändring och utveckling samt skapa delaktighet och engagemang i din grupp.
  • Är tydlig i ditt ledarskap där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att tillvarata dina medarbetares idéer och visa uppskattning.
  • Har ett närvarande ledarskap vilket innebär att du leder, lyssnar och ser dina medarbetares kompetenser i ert gemensamma arbete för att skapa en god vård.
  • Har förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bengt Isaksson, Verksamhetschef VO kirurgi, nås via växeln, 018-611 00 00
Anna Hedman, Biträdande verksamhetschef VO kirurgi, nås via växeln, 018-611 00 00
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet Anna Högvall, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.