Utbildningsansvarig sjuksköterska till avdelning 30E

Sista ansökningsdag 2023-10-04
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS73/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en driven och erfaren sjuksköterska som är redo att dela med dig av dina erfarenheter och kompetens till andra? Då bör du läsa vidare för det här arbetet kommer kunna ge dig stora möjligheter!

Vi på internmedicin 30E söker nu en kollega som vill vara med och handleda och utbilda vår personal och ge våra studenter en god introduktion till sjuksköterskeprofessionen. Vi strävar alltid efter att ge den bästa tänkbara vården till våra patienter och därför tycker vi att det är viktigt att vår medarbetare får utbildning och stöd i sitt arbete.

Vår verksamhet

På medicinavdelningen 30E vårdas och behandlas patienter med akuta medicinska tillstånd som är i behov av mer komplicerade utredningar. Hit kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på akutmottagningen alternativt efter vård på intensiv-/intermediärvårdsavdelning eller mobila närvårdsteamet. Exempel på vanliga diagnoser är hjärtsvikt, tromboser, DVT:er, elektolytrubbningar, malignitetsutredningar, infektioner och arytmier. Avdelning har 29 vårdplatser och vårdtiden är cirka 6 dagar. Läkarna som tjänstgör på våra avdelningar är specialister inom internmedicin och/eller kardiologi och tjänstgör med olika intervall inom hela verksamhetsområdet akutsjukvård och internmedicin.

Ditt uppdrag

Som utbildningsansvarig sjuksköterska kommer du fylla en viktig funktion i syfte att stärka och säkerställa kompetensutveckling hos personal och sjuksköterskestudenter. Några av dina viktiga uppgifter kommer vara att: 

- Samordna, ansvara och vara delaktig i utformning och genomförandet av avdelningens utbildning
- Planera och genomföra studiedagarna
- Ansvara för att introducera nya medarbetare
- Ansvara för innehåll och upplägg av introduktionsprogram för nya medarbetare
- På ett positivt och pedagogiskt sätt ge direkt klinisk handledning till undersköterskor och sjuksköterskor på avdelningen

Med din kunskap och erfarenhet som sjuksköterska kommer du fungera som en mentor i den kliniska vardagen och därigenom vara ett viktigt stöd till både våra nya såväl som mer erfarna medarbetare.

Dina kvalifikationer

För att kunna bidra med kompetens och erfarenhet ser vi att du som söker är trygg i din yrkesroll som legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet av slutenvård samt trivs med att handleda och utbilda andra. Du har god datorvana och har goda kunskaper i att arbeta i Office-paketet och Excel.

Utöver detta är det meriterande om du har:
- Erfarenhet från akutsjukvård
- Specialistutbildad sjuksköterska, gärna inom akutsjukvård eller intensivvård
- Utbildning inom pedagogik
- Handledarutbildning, NKSE utbildning
- Magisterexamen
- Instruktörserfarenhet, ex S-HLR, TUB, SMARTR

Din kompetens

För att trivas i den här tjänsten har du ett pedagogiskt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, ansvarstagande, tycker om att leda och är målmedveten. Du bör vara van att handleda och ha goda pedagogiska egenskaper. Du är flexibel och gillar utmaningar. Du är tillmötesgående, trivs med att arbeta i team och vill ständigt förbättra och utveckla avdelningen. Du kan se behovet hos medarbetaren, göra individuella bedömningar för att fylla de kunskapsluckor som eventuellt finns. Att du är intresserad av forskning, utveckling och vill bedriva evidensbaserad vård. Du sätter patienten i fokus.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning som utbildningssjuksköterska. Detta inkluderar förlagd administrativ arbetstid, mån-fre, samt klinisk arbetstid där helgtjänstgöring tillämpas. Under sommarmånaderna pågår inte utbildningsaktiviteterna i samma utsträckning och då kommer du i stället främst arbeta kliniskt. Tjänstgöringsgrad 100% eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Gunilla Karlholm, telefon 018-6110281
Avdelningschef Sollmaz Deriss, telefon 018-6112710
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.