Sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-10-08
Arbetsplats Habiliteringens husläkarmottagning
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH380/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Våra 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen till oss på Habiliteringens husläkarmottagning!

Nu finns det en möjlighet att söka en tjänst för dig som är intresserad av att arbeta som sjuksköterska hos oss på Habiliteringens husläkarmottagning med inriktning mot funktionsnedsättningar. 
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad,  läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med primärvård till våra patienter med svåra funktionsnedsättningar. Mottagningen hanterar både akuta och planerade besök och arbetar även med förebyggande åtgärder.  Du kommer att ha ett nära samarbete med läkare på mottagningen. Telefonrådgivning är en viktig del av arbetet samt kommunikation genom Cosmic Link. Vi har ett nära samarbete kring våra patienter med kommunens sjuksköterskor. Du kommer även att ha egen mottagning för bedömning och behandling av lättare åkommor. Som sjuksköterska hos oss kommer du ha stora möjligheter att själv vara med och påverka det dagliga arbetet. 
Det finns goda möjligheter att utveckla sin kompetens inom specifika diagnoser och syndrom, då vår kontakt med patienten är långvarig. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det viktigaste är intresset för målgruppen och meriterande är tidigare arbete med personer med funktionsnedsättningar, men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga men även att du har förmåga till självständigt arbete.

Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet, framåtanda och att du har ett gott bemötande. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet

Habiliteringens husläkarmottagning är en anslagsfinansierad primärvårdsverksamhet inom förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala. Mottagningen finns på Kungsgärdets center. Vi tar hand om drygt 400 listade patienter med komplicerade funktionsnedsättningar, som av olika skäl har svårt att få sina vårdbehov tillgodosedda vid en vanlig vårdcentral. Vi har ett nära samarbete med patienternas nätverk och kommunal sjukvård.  

Du kommer att arbeta i en miljö där vi har gott om tid för våra patienter. Arbetet är mycket stimulerande med höga krav på social och medicinsk kompetens. Personalen samarbetar mycket med det nätverk som finns runt patienten för att skapa bästa möjliga hälsa. Mycket av vården sker i samråd med sjuksköterskor och andra yrkeskategorier som ofta känner patienten väl.

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Maria Borgström på tel. 018 – 611 68 90 alt. e-post maria.borgstrom@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 8/10.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa