Sektionschef käkkirurgi

Sista ansökningsdag 2023-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1117/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområde plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt två av regionens uppdrag inom nationell högspecialiserad vård, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi är en verksamhet med ca 200 medarbetare och vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och SS-EN 15224. Verksamheten är indelad i fem ämnesområden: brännskador, kraniofacial kirurgi, rekonstruktiv kirurgi, allmän plastikkirurgi och käkkirurgi. Hos oss får du goda möjligheter att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vi söker nu en ny sektionschef till tandläkar-/läkargruppen.

Käkkirurgiavdelning
Käkkirurgiavdelningen består av både mottagnings- och operationsverksamhet där vi behandlar patienter med flera odontologiska diagnoser på våra fyra enheter (käkkirurgi, käkortopedi, orofacialmedicin och käk-ansiktsröntgen). Med stor kunskap, erfarenhet och kompetens tar vi hand om patienter som förlorat tänder, drabbats av sjukdom, defekter vid canceroperation eller olycksfall med käk- ansiktsfrakturer, eller som har fötts med missbildningar i ansiktsskelettet som till exempel läpp-, käk- och gomspalt samt sjukdomar i munnens slemhinnor etc.  Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida Käkkirurgi | Akademiska

Ditt uppdrag

Vi erbjuder dig ett intressant chefsjobb som sektionschef för tandläkare/läkargruppen. Här finns goda möjligheter att leda och bidra till fortsatt god utveckling av verksamheten tillsammans med avdelningschef och övriga medarbetare. Som sektionschef har du ekonomi-, personal- och produktionsansvar för tandläkar-/läkargruppen liksom för utveckling – eventuellt ingår det övergripande medicinska ledningsansvaret för sektionen. Du förväntas vara tillgänglig som chef på heltid där även klinisk tjänstgöring ingår. Du kommer ha direkt personalansvar för cirka 15 medarbetare. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och är medlem i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du är specialisttandläkare. Du har god erfarenhet av ledningsarbete och personalansvar. Forskning är meriterande. Du bidrar med delaktighet och engagemang i alla former av ledningsfrågor och naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus. Du är tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap och uppvisar god förmåga att samarbeta inom och utanför det egna området samt drivs av att förbättra och förändra verksamhet i samråd med dina medarbetare.

Vi erbjuder

Chefsuppdraget är ett 3-årsförordnande på heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid inom din profession. Provanställning 6 månader kan komma att bli aktuellt. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Andres Rodriguez Lorenzo, 018-612 21 57
Fackliga representanter:
SACO: Isabel Brundin, 018–611 63 30
Vision: Stefan Andersson, 018–611 65 65

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.