Arbetsterapeut inom ortopedisk rehabilitering

Sista ansökningsdag 2023-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1123/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetssområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi en arbetsterapeut inom ortopedisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Du kommer att ingå i en stor grupp skickliga och generösa kollegor som arbetar inom olika ortopediska områden. Vi har flera utvecklingsprojekt på gång, och vi ser gärna att du växer i din roll hos oss!

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter består av bedömning av ADL förmåga, kontroll av hjälpmedelsbehov inför hemgång från avdelning, såsom tex rullstolsutprovning och hygienhjälpmedel samt kontakt med regionen och kommunen för bostadsanpassning och överrapportering. Du kommer vara en del i ett väldigt kompetent team på avdelningen och ha ett nära samarbete både med fysioterapeut och arbetsterapeut. Patienterna som du träffar vårdas inneliggande efter elektiv operation eller traumatisk skada.  

Du bör också kunna prioritera och disponera din arbetstid då vårdtiderna oftast är korta och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet inom ortopedi och är du nyare i din roll är du självklart välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Som person är du trygg, självreflekterande och nyfiken. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team och bidra med din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. Du som börjar jobba hos oss och kommer från annan ort eller annat land har även möjlighet att få hjälp med att personalbostad.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Stigsson, 018-671 58 60
Biträdande avdelningschef Johanna Sjöholm, 018-617 61 10
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.