Administratör till klinisk kemi och farmakologi

Sista ansökningsdag 2023-10-08
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1127/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, forskning, utveckling och utbildning. Som en viktig del av Akademiska sjukhuset medverkar vi i utvecklingen av framtidens sjukvård. Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Vi är en spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och omfattas av miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Ditt uppdrag

Som administratör på klinisk kemi och farmakologi kommer du ha ett omväxlande arbete. Du ger administrativt stöd åt chefer och processansvariga inom sektionen. Du förbereder möten, för mötesanteckningar, handlägger, arkiverar och diarieför handlingar. Du sammanställer statistik och förbereder underlag till beslut. Du sammanställer aktuell information till veckobrev, uppdaterar dokument och informationen på sektionens digitala samarbetsytor. Du är behjälplig med beställning av behörigheter i samband med nyanställning och planerar introduktionsschema för nya medarbetare i samråd med chefer. Du stöttar övrig administrativ personal vid behov och är behjälplig gällande personaladministration. Även beställningar och fakturahantering kan förekomma. Du arbetar proaktivt med stöd och service för att möta både sektionens och chefernas behov och uppdrag. För att trivas hos oss skall du ha god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar men också uppskatta att arbeta tillsammans i team, vara drivande och flexibel.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du besitter en bred administrativ kompetens samt god datorvana med goda kunskaper i Office-paketet samt andra IT-program. Tidigare arbete inom vården eller laboratorieverksamhet samt erfarenhet av att jobba som administratör och som chefsstöd är meriterande.

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och har förmågan att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett gott bemötande, är bra på att kommunicera och är ansvarstagande. Du har en förmåga att arbeta självständigt och i team. Du behöver vara flexibel och kunna hantera många uppgifter samtidigt. Du har lätt för att lära, exempelvis nya datasystem, samt är stresstålig och flexibel. Du har integritet och kan hantera sekretessfrågor. Du arbetar självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet genom att driva dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. 

För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetad introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Anita Viskari, 018- 611 39 29, anita.viskari@akademiska.se
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. Din ansökan vill vi ha senast den 8 oktober 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.