Hörselpedagog/Specialpedagog

Sista ansökningsdag 2023-10-09
Arbetsplats Hörcentralen
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH379/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Intresserad av ett spännande arbete? Välkommen till oss på Hörcentralen

Nu har du chansen att få arbeta som hörselpedagog inom Hörsel- och synverksamheterna, med placering i Hörcentralens barn- och ungdomsteam. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Du kommer att arbeta tillsammans med specialpedagog, logopeder, audionomer, teckenspråkslärare, kurator, psykolog, ingenjör samt läkare. Tillsammans bidrar vi till att barn och ungdomar med hörselnedsättning och dövhet kan leva ett bra liv. Arbetet är varierande och självständigt vilket innebär mycket egenansvar där du kommer att få möjlighet att vara med och utveckla verksamheten.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om förmånerna här

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta i vårt tvärprofessionella barn- och ungdomsteam, där du kommer att bidra med din yrkesspecifika kompetens. Ditt ansvarsområde kommer att vara barn och ungdomar huvudsakligen i mellanstadie- till gymnasieålder i samtliga skolformer. Dina arbetsuppgifter innefattar kartläggning av behov, information till enskilda lärare och lärarlag, att ge pedagogiska råd samt att instruera i hantering av skolhjälpmedel. I rollen ingår också att följa upp hur det fungerar i skolan med de skolhjälpmedel som barnet/ungdomen fått förskrivna. Insatserna syftar till att undanröja hinder och skapa en god lärmiljö för barn och ungdomar. Du planerar och genomför insatser tillsammans med barnet/ungdomen och hens familj. Arbetet sker i nära samarbete med ditt team för att ge bra habilitering. Du kommer att besöka skolor i länet och du reser oftast med vår bil eller elcykel. Allt arbete dokumenteras i vårt journalsystem Cosmic.

Din kompetens

Vi söker en erfaren specialpedagog, gärna med vidareutbildning eller erfarenhet inom hörsel eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är bra om du har ett intresse av teknik, då du kommer att instruera lärarlag i hantering av hörseltekniska hjälpmedel. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete. Som person är du strukturerad, kreativ och öppen för olika lösningar. Du är lyhörd, lyssnande och bra på att motivera andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse av teamarbete. Körkort är ett krav.

Vår verksamhet

Hörcentralen är en enhet inom Hörsel- och synverksamheterna. Enheten ingår i Nära vård och hälsas verksamhetsområde Funktionhinder i Region Uppsala. Hörcentralen i Uppsala är en länsövergripande specialistverksamhet som ansvarar för habilitering och rehabilitering av barn och vuxna med hörselnedsättning. Till Hörcentralen kommer man via remiss från öronläkare och vi arbetar i team på olika sätt för att underlätta och förbättra vardagen för den som har hörselnedsättning eller är döv. Det kan handla om att få vardagen att fungera och att hantera en ny livssituation. Vi erbjuder olika insatser, som att prova ut olika hjälpmedel, kompenserande tekniker, samtalsstöd och psykologisk behandling. Vi har ett nära samarbete med Syncentralen och hörsel- och balansmottagningen på Akademiska sjukhuset samt enheter inom vår förvaltning. Vi samarbetar med personal inom förskola och skola. På Hörcentralen arbetar vi i team utifrån ålder.

Till Barn- och ungdomsteamet kommer man huvudsakligen via remiss från läkare. Våra insatser handlar tex om utprovning av hörapparater och andra tekniska hörhjälpmedel, råd och stöd till föräldrar, samtalsstöd, information till förskola/skola, teckenspråksundervisning, utredning av språkliga färdigheter och språk- och kommunikationshandledning till föräldrar.

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef för Hörcentralen, kajsa.hellstrom@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 9 oktober.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.