Undersköterska röntgen

Sista ansökningsdag 2023-10-06
Arbetsplats Verksamhetsområde bild och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1122/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På bild- och funktionsmedicinskt centrum utförs årligen cirka 200 000 undersökningar per år och behandlingar med en lång rad olika modaliteter: MR, CT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET. Bild- och funktionsmedicinskt centrum har ca 350 anställda och verksamhet dygnet runt. Vi befinner oss i en extremt spännande period där radiologiska undersökningar efterfrågas med ett ständigt ökande behov, med hög kompetens hos våra medarbetare. Vi tar emot avancerade fall inom region Uppsala och får även förfrågningar från resterande Sverige, då vi innehar specialkompetens samt bedriver högspecialiserad vård med inriktning radiologi.

Ditt uppdrag

I din roll som undersköterska kommer du att arbeta i team med röntgensjuksköterskor/läkare/undersköterskor, där du kommer vara placerad på Lab eller väntrum. På våra avdelningar arbetar även undersköterskor tillsammans med läkare samt sonografer på ultraljud där undersökningar och behandlingar utförs.

Dina kvalifikationer

Vi söker nu utbildade undersköterskor till våra avdelningar Thorax och Bukavdelningen samt MSK och Barn. Erfarenhet från sjukhusvård, gärna akutsjukvård/röntgen. 

Din kompetens

Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom radiologi alternativt arbete med sjukhusvård men stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning, tillträde och omfattning sker enligt överenskommelse. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar/helger. Tillträde enligt ök.

Vi erbjuder interna utbildningar och stödjer våra medarbetare om man vill fördjupa sig inom något. Stor variation med lätta och avancerade undersökningar, rutin som akutfall.

Sjukhuset erbjuder fri tillgång till ett sjukhusgym som har ett brett utbud som t.ex. gym, gruppträning, personliga hälsoprogram, kostrådgivning, massage och mycket mer.

Tycker du om utmaningar vill ha varierande arbetsuppgifter och få möjlighet att växa? Det kan du få hos oss, ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på ditt engagemang för arbete inom vården.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Linus Jakobsson, 018-611 9052
linus.jakobsson@akademiska.se

Avdelningschef Veronica Abrahamsson, 018-617 2414
veronica.abrahamsson@akademiska.se  

Fackliga kontaktpersoner Kommunal, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Viktig information gällande din anställning:

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.