Avdelningschef till onkologisk behandlingsavdelning

Sista ansökningsdag 2023-10-09
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1137/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet 

Vid vårt verksamhetsområde bedrivs vård inom sektionerna för onkologi, onkologisk endokrinologi, hematologi samt palliativ vård och vi ansvarar därutöver även för strålbehandlingsenheten. Verksamhetsområdet har för närvarande cirka 70 slutenvårdsplatser och vi bedriver en omfattande mottagningsverksamhet, då en växande andel av vården sker polikliniskt. Verksamhetsområdet är expansivt och vi driver flera projekt för att kunna arbeta personcentrerat. Just nu arbetar vi med att öppna en filialmottagning i ett av Uppsalas största köpcentrum, Gränby, dit patienter ska få komma på mottagningsbesök och för att få sin behandling. 

Ditt uppdrag 

Till behandlingsavdelningen kommer patienter för att få högspecialiserad behandling i form av till exempel cytostatikabehandling och immunterapi. Totalt ges över 8000 behandlingar per år, både kurativa och palliativa. Eftersom vissa patienter går på behandling under flera år försöker vi tillgodose kontinuiteten för patienterna och sjuksköterskorna har därför egna tidböcker där de själva bokar in sina patienter för behandling.? 

En stor del av verksamhetsområdets kliniska studier bedrivs på vår avdelning och det ges därför tillfälle att kontinuerligt bygga på sin kompetens inom cancervård och behandling. 

Du arbetar både strategiskt och operativt. Du har ett samlat ansvar för att verksamheten har de resurser och den kompetens som krävs för att fullgöra sitt uppdrag och nå uppsatta mål. På avdelningen arbetar ca 15 sjuksköterskor och 2 undersköterskor vilka du som avdelningschef har det fulla personal- och arbetsmiljöansvaret för. Uppdraget som avdelningschef innebär också ett nära samarbete med verksamhetschef, biträdande verksamhetschef (som blir din närmsta chef) och sektionschef. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och deltar aktivt i det övergripande arbetet med att utveckla hela verksamhetsområdet.? 

Dina kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan lämplig bakgrund, gärna inom onkologi. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet och har ett stort intresse för ledarskap. Som person är du handlingskraftig, lyhörd och empatisk och du är duktig på att samarbeta med olika personalkategorier. Du trivs med att ha många interna och externa kontakter. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet. Du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Vi söker dig som vill påverka och utveckla vården och verksamheten. Erfarenhet av förändringsarbete är en merit. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vi erbjuder 

Du erbjuds en tillsvidareanställning inom din profession i ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.  

Vill du veta mer? 

Biträdande verksamhetschef Maria Andersson Ödman 018- 611 55 18 
Fackliga organisationer nås via växeln 018- 611 00 00  

Vill du jobba med oss? 

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och rekrytering görs löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.