Psykolog till nytt team – BUP ätstörningsenheten

Sista ansökningsdag 2023-10-10
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1140/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning

Akademiska sjukhuset har som ett av tre sjukhus i Sverige fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning. Nu ges därför en unik möjlighet till dig som psykolog att bli en del av detta spännande arbete. Nu rekryterar vi till det nya teamet som får vara med i planeringsfas, uppstart och kommande etablering av en helt ny vårdnivå inom och för psykiatrin. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet

Ätstörningsenheten för barn och unga tillhör barn- och ungdomspsykiatrin, Akademiska sjukhuset, i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi erbjuder i nuläget öppenvårdsbehandling och dagvårdsbehandling. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad.

Vårt utökade uppdrag gällande nationell högspecialiserad vård kommer från Socialstyrelsen och innebär bedömning om fortsatt behandling, bedriva en heldygnsvård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling.

Ditt uppdrag

Som psykolog kommer du att ha en viktig roll i teamet och tillsammans med dina kollegor genomföra bedömningar, utredningar samt planera och genomföra behandling inom heldygnsvård. I ditt arbete kommer du att möta barn och unga samt deras familjer som drabbats av svårbehandlad ätstörning och tillsammans med teamet kommer du att arbeta med individanpassad behandling för dessa. I det tvärprofessionella teamet kommer du att arbeta tillsammans med läkare, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, skötare, kurator, dietist och fysioterapeut. Du kommer även ha tätt samarbete med kollegor inom öppenvården. Du kommer att medverka i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och arbeta med utvärdering, utveckling av vårdprocessen som genomsyras av FBT samt implementering av evidensbaserad vård.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av psykoterapi. Erfarenhet av aktuell patientgrupp och av psykiatri är meriterande.

Din kompetens

Du är trygg i din yrkesroll vilket speglar ditt bemötande av familjer i kris. Du sätter patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Utöver ditt yrkeskunnande är du en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete – tillsammans med en portion uthållighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid dagtid. Inför anställning kommer kontroll att göras i misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Stefansson, 018-611 59 74
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.