Specialistläkare hud- och könssjukdomar

Sista ansökningsdag 2023-10-10
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1143/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen hud- och könssjukdomar ingår i verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi. Sektion för hud- och könssjukdomar består av hud- och venereologmottagning, yrkesdermatologisk mottagning, hudavdelning samt dagsjukvårdsavdelning. Vårt uppdrag är att utreda, diagnosticera, vårda och behandla hud- och könssjukdomar. De vanligaste diagnoserna som vi behandlar är psoriasis, eksem och olika former av hudtumörer. Vi har ett flertal specialområden och har nyligen av Socialstyrelsen tilldelats uppdraget att bedriva högspecialiserad vård inom områdena svåra hudsymtom samt gendermatoser. Arbetet hos oss innebär både avdelnings- och mottagningsarbete samt konsultverksamhet. Inom verksamheten bedriver vi också mycket undervisning. Vi strävar efter att bygga upp mer forskning inom sektion.

Ditt uppdrag

Som specialistläkare har du en bred erfarenhet av hudsjukvård, både av sedvanligt mottagningsarbete men även mångårig erfarenhet av slutenvårdsdermatologi. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att bedriva högspecialiserad vård. Du förväntas också bedriva utvecklings- och/eller forskningsarbete. Du kommer också att handleda ST-läkare och delta i undervisning av medicine studenter. Du kommer i din roll som specialistläkare vara ansvarig för hyperhidrosverksamheten inom sektionen så erfarenhet kring detta är nödvändigt.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom dermatologi och venereologi och har en bred klinisk kompetens. Erfarenhet av dermatologi i både i öppen- och slutenvård samt specialintresse för hyperhidros krävs. 

Din kompetens

Du är med fördel pedagogisk, med en erfarenhet av undervisning då handledning av både underläkare/ ST-läkare och kandidater ingår i arbetsuppgifterna. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Anna Bergström, 018-611 50 76
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.