Klinisk utbildningshandledare till strokeavdelning 85 B1

Sista ansökningsdag 2023-10-10
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1144/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Strokeavdelning 85B1 ingår i verksamhetsområdet neuro och vårdar patienter med misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är här att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

På avdelning 85B1 arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, logopeder, dietist. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Utöver den vård vi bedriver på daglig basis lägger vi stor vikt vid universitetssjukhusets övriga uppdrag och ansvarar i gott samarbete med Uppsala universitet för undervisning och handledning av studenter under deras VFU. Inom vårt undervisningsuppdrag kommer vi inom kort att starta upp klinisk utbildningsavdelning (KUA) hos oss på avdelning 85B1. Till KUA kommer Uppsala universitetets studenter från läkar-, sjuksköterske-, fysioterapeut- och apotekarprogrammet med det huvudsakliga målet att lära av, med och om varandra i multiprofessionella team.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill vara med och starta upp, driva samt utveckla vår KUA avdelning i samarbete med universitet och vår verksamhet. I din tjänst ingår ett nära samarbete med vår andra kliniska utbildningshandledare (sjuksköterska), KUA-teamet samt de kliniska utbildningshandledarna på Akademiska sjukhusets andra KUA-avdelning. Initialt kommer ert arbete till stor del bestå av att tillsammans med avdelningsledning och Uppsala universitet starta upp vår nya KUA-avdelning. I tjänsten ingår även klinisk tjänstgöring när KUA har sommaruppehåll.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut med gedigen erfarenhet inom din profession samt inom handledning och utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete med KUA eller huvudhandledning är meriterande.

Din kompetens

Vi vill att du som person är trygg i din profession och roll som handledare, att du genuint brinner för att utbilda studenter, är drivande samt kan ta självständiga, välgrundade initiativ och beslut. Mycket stor vikt läggs vid din förmåga att inspirera, lära ut och engagera.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% med arbete dagtid, måndag-fredag. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018-611 70 65
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.