Studielön för sjuksköterskestudenter T6 - hjärtavdelningarna 50 F/G

Sista ansökningsdag 2024-01-15
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS208/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Möjlighet att ansöka om studielön

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba på hjärtavdelning 50 F/G när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Väx in i rollen

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss på Akademiska sjukhuset kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).  

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska 

Vår verksamhet

Vårt verksamhetsområde innefattar hjärt-och lungmedicin och klinisk fysiologi där hjärtavdelningarna bedriver högspecialiserad vård inom arytmi, hjärtsvikt och ischemi. Hjärtsjukvården inom vårt verksamhetsområde bedrivs på två vårdavdelningar.

På avdelning 50G vårdar, behandlar, undersöker och utreder vi akut sjuka hjärtpatienter dygnet runt på 26st vårdplatser. Patienterna kommer in med ex hjärtinfarkt, rytmrubbning i hjärtat och hjärtsvikt.

Avdelning 50F består av vecko/dagvård med planerade ingrepp för hjärtpatienter. Detta innebär att patienter kallas till avdelningen från hemmet och genomgår sin behandling eller undersökning under dagen, alternativt sover över en natt om så behövs.

När man börjar som ny sjuksköterska på avdelningarna får du sex veckors inskolning samt 4 stycken dagar med teoretisk utbildning där du får undervisning i relevanta ämnen som rör hjärtsjukvård. Fortbildning är viktig för oss och det finns ett utarbetat introduktionsprogram med undervisning när du arbetat 6 månader och när du arbetat ett år.

När du är redo och vill fortsätta med nya utmaningar kanske arbetsuppgifter som att koordinera på avdelningen kan vara lockande? Du kan då gå en endagsutbildning, sk koordinatorsförberedande dag. Andra utvecklingsmöjligheter kan vara att söka tjänst/rotationstjänst på arytmilabb, PCI-labb och hjärtmottagningen som ingår i vårt verksamhetsområde. Det finns också möjlighet att söka specialistutbildning i hjärtsjukvård med studielön. Hos oss finns det många utvecklingsmöjligheter!

Din kompetens

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6. Du är intresserad av hjärtsjukvård och vill börja jobba på avdelning 50 F/G efter slutförd examen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som att du är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med tjänstgöringsskyldighet dygnets alla timmar, så kallad rotationstjänstgöring. Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som undersköterska eller omvårdnadsassistent, men det är inget krav.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Länsberg 018-611 44 91

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.