Sjuksköterska till lungmedicin 50E

Sista ansökningsdag 2024-03-27
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1193/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Den lungmedicinska slutenvårdsavdelningen 50 E ingår i sektionen för lungmedicin och allergologi inom verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi.

Avdelningen har tolv vårdplatser där vården spänner mellan akutsjukvård och palliativ vård. De vanligaste diagnoserna är KOL, lungfibros, respiratorisk insufficiens, sömnapné och lungcancer. Vår sektion, som är relativt liten, kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper med korta beslut.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på lungmedicinavdelningen har du en viktig roll, ditt dagliga arbete kommer att utveckla din kliniska blick och dina medicintekniska kunskaper. Du kommer att komma i kontakt med centrala infarter, artärgaser, cytostatika, dränage, patienter med trakeostomi och olika andningshjälpmedel m.m. Du kommer också ha möjlighet att fokusera på omvårdnadsperspektivet tillsammans med undersköterskor, läkare och andra professioner som ingår i teamet kring patienten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från patienter med lungsjukdom är meriterande men inget krav. Du är en trevlig person som är intresserad av att ingå i en arbetsgrupp där man kan prata högt och lågt. Du är en trygg person som behåller lugnet och fokus oavsett situation. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Avdelningen erbjuder varierande och stimulerande arbetsuppgifter för dig som sjuksköterska, här finns det utvecklingsmöjligheter oavsett om du är ny i yrket eller har arbetet i flera år.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska där tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Det är en rotationstjänst med kväll/dag samt nattjänstgöring. Rotation mot natt sker först efter dialog med chef. Som nyanställd får man individuellt anpassad introduktion utifrån tidigare erfarenhet, men vanligtvis 4 veckor.

Som anställd på Akademiska sjukhuset har du som personalförmån möjlighet att använda dig av friskhusets tjänster. Vi erbjuder alla medarbetar friskvårdsbidrag på upp till 2500 kr, som kan användas till aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ulrika Larsson, 018-617 20 58
Biträdande avdelningschef Pernilla Wahlgren, 018- 611 41 18
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.