Studielön för sjuksköterskestudenter T6 - reumatologen

Sista ansökningsdag 2023-12-17
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1207/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att arbeta inom reumatologi-, endokrin-, diabetes- och hudsjukvård när du har slutfört din utbildning och tagit din examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att starta din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Väx in i rollen

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss på Akademiska sjukhuset kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Vår verksamhet

Reumatolog och hudavdelning 100B1 är en högspecialiserad verksamhet som ger dig möjlighet att utvecklas i din roll som sjuksköterska samt medverka till kvalitativ och säker vård till våra patienter.

Vår avdelning har 7 vårdplatser där vi bedriver vård inom tre specialiteter; reumatologi, endokrinologi och diabetes samt dermatologi. Vi träffar patienter med autoimmunatillstånd där immunsystemet felaktigt angriper den egna vävnaden hos ett eller flera organ. Hit kommer också ärftliga metabola tillstånd vilka på olika sätt stör hormonproduktion och/eller ämnesomsättning. En tredje patientgrupp är de med olika typer av svåra hudsjukdomar som kan resultera i komplexa sår eller betydande hudutslag. Hos oss får du en bred medicininriktad kunskap med fokus på helheten i patientens vård. Många av våra patienter är återkommande med en vårdtid som är förhållandevis kort. Vi arbetar mycket med utredning av våra patienter där arbetet består av djupgående anamnes, klinisk bedömning, provtagning samt förberedelser inför undersökningar. Våra redan diagnostiserade patienter kommer regelbundet för infusionsbehandling eller när deras sjukdomsbild förändras till det sämre.

Vi är en av sjukhusets tre utvecklingsavdelningar. Det innebär att vi har ett särskilt uppdrag att utveckla och sprida nya arbetssätt.  Vi arbetar helt enkelt för att ständigt göra avdelningen bättre med fokus på patientdelaktighet och arbetsmiljö.  Hos oss vill vi att sjuksköterskans roll i den oberoende omvårdnaden utvecklas och byggs. På avdelningen råder ett öppet arbetsklimat där tankar och idéer till förbättring alltid välkomnas. Vi är inte rädda för att prova nya saker. 

Dina kvalifikationer

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6. Du är nyfiken på av reumatologi, endokrin, diabetes och hud och vill börja jobba på 100B1 efter slutförd examen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där du förväntas vara ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som biträde/omvårdnadsassistent och får under studietiden i T6 studielön. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Du förbinder dig till att arbeta 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba extra som biträde/omvårdnadsassistent, men det är inget krav.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström, 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Johan Ekland, 018-611 99 95
Biträdande avdelningschef Jenny Swärdh, 018-617 31 12
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.