Arbetsterapeut inom hemrehabilitering

Sista ansökningsdag 2023-12-09
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1257/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som arbetsterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.  

Ditt uppdrag

Välkommen till en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vill du bli en del av  hemrehabiliteringsteamet på Akademiska sjukhuset? Vi söker en ny kollega som är intresserad av att arbeta med hemrehabilitering. ?Ett spännande arbete som innebär att du får möjlighet att bidra med din specifika yrkeskompetens genom att göra aktivitetsbedömningar samt bedömningar av kognition och handfunktion och fortsatt rehabilitering och hjälpmedelsbehov. Du får möta människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. 
Vi söker nu en arbetsterapeut till regionens hem- och dagrehabilitering. Vårdenheten är en del av geriatriken på Akademiska sjukhuset och har Uppsala med omnejd samt hela norduppland som sitt upptagningsområde. På enheten finns hem- och dagrehabilitering inom olika områden, främst stroke och neurologi men även ortopedi, och multisjukdom. Som arbetsterapeut hos oss får du arbeta med komplexa och utmanande frågor där ditt arbete gör skillnad. Beroende på dina tidigare erfarenheter gör vi en plan för introduktion för dig som är nyanställd. Hos oss erbjuds du även kontinuerlig kompetensutveckling för att utvecklas i din roll som arbetsterapeut. Vi tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet och att alla bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Vi ger dig ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor.  

Arbetet är omväxlande och fritt. Tillsammans med dina kollegor lägger du upp din dag som kan innehålla såväl hembesök som gruppverksamhet på mottagning. Du får möjlighet att följa patienten under rehabiliteringens olika faser och arbeta i varierande miljöer. Arbetet innebär har nära kontakt med patienter, anhöriga och personal vilket ställer krav på gott bemötande och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av hem- och dagrehabilitering eller geriatrisk rehabilitering är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.
  
Du behöver ha B-körkort.

Din kompetens

Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner ansvar för din egen insats och våra patienter. Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vill du vara med och arbeta för framtidens sjukvård? Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!  Där vi med våra gemensamma kunskaper bidrar till att förbättra livssituationen för patienter vi möter. Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. Nu kan du bli en av oss! 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Vi tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet och att alla bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Vi ger dig ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor. Vi ser kontinuerlig utveckling och utbildning som en självklarhet och erbjuder detta till alla våra medarbetare. 

Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom, 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.