Arbetsterapeut till kirurgen

Sista ansökningsdag 2023-12-15
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1343/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi dig som är arbetsterapeut till oss som arbetar inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är del av sektionen för hälsoprofessioner med klinisk placering inom kirurgi. Hos oss ingår du en grupp arbetsterapeut som är verksamma inom akutsjukvård. Arbetsterapeuterna inom akutsjukvården arbetar aktivt med att synliggöra aktivitetsperspektivet i den tidiga fasen efter en skada eller sjukdom, ett område som både växer och är väldigt viktigt! Att ringa in aktivitetsproblem i en tidig fas handlar om innovation och skicklighet.
Vi arbetar med utredning och åtgärder utifrån processmodellen OTIPM och är stolta över vårt interprofessionella teamarbete. Det kan exempelvis handla om aktivitetsbedömning, kompensatoriska insatser och strategier, utskrivningsplanering, eller tidiga rehabiliterande insatser för att minska risken för högre vårdnivå. Vi bedriver nätverk för arbetsterapeuter inom akutsjukvård, och stödjer även andra professioner med kompetensutvecklande insatser kopplat till aktivitetsperspektivet och arbetsterapi på sjukhuset.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: Arbeta på rehabilitering och smärtcentrum | Akademiska

Ditt uppdrag

Vi satsar inom kirurgi och söker nu dig med erfarenhet eller intresse av att arbeta med ett stimulerande uppdrag med kirurgiska patienter. Du ingår självklart också i ett kompetent team som tillsammans med andra professioner som arbetar inom kirurgi där de arbetsterapeutiska åtgärderna spelar en betydande roll!

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med intresse för akutsjukvård och kirurgi. Även du som är ny i din roll är varmt välkommen att söka vår tjänst, då vi anpassar introduktionen utifrån dina behov. Vi erbjuder exempelvis individuell klinisk handledning, vidareutbildning och strukturerad dialog utifrån vår kompetensmodell.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Du gillar att arbeta självständigt och kan göra egna prioriteringar i arbetet. Som person är du trygg och engagerad. Du har god självkännedom samt tycker om att arbeta i team.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst som arbetsterapeut med anställning inom medicinsk och onkologisk rehabilitering med klinisk placering inom kirurgi. Tillträde för tjänsten tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Som arbetsterapeut hos oss ingår du i yrkesnätverk på sjukhuset och har möjligheter till vidareutveckling både internt och externt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Biträdande avdelningschef Boel Lindén 018- 617 37 73
Arbetsterapeut Sara Gustafsson 018- 617 34 16
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka i din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.