Studielön för sjuksköterskestudenter T6

Sista ansökningsdag 2023-12-15
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1253/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Möjlighet att ansöka om studielön

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba inom onkologi och onkologisk endokrinologi när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Väx in i rollen

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss på Akademiska sjukhuset kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Vår verksamhet

Välkommen till avdelning 100A, Onkologisk Endokrinologisk vårdavdelning! Vi är en högspecialiserad verksamhet som ger dig möjligheten att utvecklas i din roll som sjuksköterska samt bidra till kvalitativ och säker vård till våra patienter. Du kommer få chansen att utveckla dina medicinsktekniska färdigheter då vi hanterar mycket centrala infarter, pvk-sättning, administrering av cytostatika samt blodtransfusioner. Vi är också ofta delaktiga i och utför nya behandlingar som forskningen arbetar fram.

Vi vårdar onkologpatienter (främst med lymfom) samt onkologiska endokrinologpatienter som är patienter med neuroendokrina tumörer exempelvis pankreas-NET och tunntarms-NET. Vi har ett planerat intag där patienter kommer till oss för utredning, cytostatikabehandling samt målinriktad strålbehandling. På avdelningen har vi även ett visst akutintag främst via vår Dagvårdsavdelning. Många av våra patienter är återkommande och kommer regelbundet för cellgiftsbehandlingar varannan eller var tredje vecka eller målinriktad strålbehandling var 8-12e vecka.

CAR-T är ett av våra specialistområden och en behandling som vi ger vissa av våra lymfompatienter. Denna behandling innebär att man ger tillbaka patienten sina egna T-lymfocyter som sedan tidigare skördats och tränats i att bekämpa cancern.

Din kompetens

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6. Du är intresserad av onkologi samt onkologisk endokrinologi och vill börja jobba på onkologiska endokrinologen 100A efter slutförd examen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som att du är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska.

Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som omvårdnadsassistent, men det är inget krav.

Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med tjänstgöringsskyldighet dygnets alla timmar, så kallad rotationstjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nina Lundberg, 018-617 08 67 catharina.lundberg@akademiska.se
Bitr. avdelningschef Louise Blom, 018-617 34 89 louise.blom@akademiska.se
Bitr. avdelningschef Sofie Wirén, 018-617 04 60 sofie.wiren@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.