Sjuksköterska specialiserad pediatrik

Sista ansökningsdag 2023-12-31
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1352/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom sektionen för akut barnsjukvård finns en dagvårdsavdelning för specialiserad pediatrik där vi utför dagvård och planerade inläggningar för barn och ungdomar inom allergi, cystisk fibros (CF), diabetes, endokrinologi, gastroenterologi, kardiologi, obesitas, reumatologi, nefrologi och urologi. Sektionen består av tre verksamheter. Akutmottagning för barn och ungdom, avdelning för akut och specialiserad pediatrik, 95 E och ovannämnd dagvårdsavdelning. Dagvårdsavdelningen är en liten enhet med 3-5 dagvårdsplatser och 3 slutenvårdsplatser i veckan. Vi tar emot barn, ofta med kroniska och eller komplexa sjukdomar, som är i behov av utredning, regelbundet återkommande läkemedelsbehandlingar, undersökningar och uppföljningar. Vården sker i nära samarbete med våra specialister på barnsjukhusets mottagningar och vi skapar ofta långa relationer med barnen och deras familjer. Att arbeta med barn är ett på många sätt givande och spännande arbete. Vi strävar alltid mot att få barnet delaktigt i vården och samtidigt skapa ett gott samarbete med föräldrarna. Du arbetar i ett team bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och vårdkoordinator. Arbetet på enheten är självständigt och omväxlande och som sjuksköterska har du möjlighet att bygga upp en bred och djup kompetens inom området.

I samma lokaler är även avdelning för akut och specialiserad pediatrik, 95 E belägen. Denna verksamhet har 8 st slutenvårdsplatser och som sjuksköterska arbetar du i team med undersköterska och läkare. Dessa slutenvårdsplatser erbjuds de barn som har behov av inneliggande vård på grund av akuta infektioner eller akuta medicinska sjukdomstillstånd.

Ditt uppdrag

I arbetet som sjuksköterska ingår bland annat att utföra provtagningar och läkemedelsbehandlingar, förberedelser inför operationer och undersökningar, samordning, bokning och planering.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Vi ser gärna att du har specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Tidigare mottagningsarbete är meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn och ungdomar och har ett tydligt patientfokus. Du är van att arbeta självständigt, men har också en god förmåga att samarbeta med övrig personal i teamet. Du är trygg i din sjuksköterskeroll, engagerad och ser det som en självklarhet att bidra till kvalitetsutveckling inom området.

Vi erbjuder

Heltid tillsvidareanställning på dagvårdsavdelningen. Arbetstiderna är förlagda till helgfria vardagar dagtid och kvällstid. Individuellt upplägg för eventuellt nattarbete kan erhållas. Provanställning kan förekomma.

Kombinationstjänst med avdelning för akut och specialiserad pediatrik, 95 E kan erbjudas där arbete sker i vårdlag. Individuellt upplägg för eventuell rotationsarbete med helgtjänstgöring samt nattarbete kan då komma att bli aktuellt. Inför anställning tas utdrag från misstanke- och belastningsregistren.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna avdelningschef Alexandra Eliasson, 018-617 17 47
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!