Sjuksköterska med intresse för kirurgi

Sista ansökningsdag 2024-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS817/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Är du sjuksköterska och intresserad av kirurgi?

Vår verksamhet är bred och erbjuder något för alla. Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar som bedriver planerad och akut kirurgisk vård. Vi arbetar i team med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer. Hos oss är du med och gör skillnad samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på utbildning och kompetensutveckling. På våra olika avdelningar utreds, behandlas och opereras patienter inom följande områden:

70C: Lever-pankreas-, esofagus/ventrikel- och transplantationskirurgi
70D: Kirurgisk akutsjukvård och trauma, kolorektal- och endokrinkirurgi
70E: Kirurgisk akutsjukvård och trauma och kärlkirurgi

Ditt uppdrag

Du som sjuksköterska får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om kirurgi för att kunna ta hand om patienter med komplext vårdbehov. Vi arbetar för att optimera den kirurgiska omvårdnaden och jobbar därför mycket med bland annat postoperativ smärtbehandling, dränage- och sårvård, vätskebalans och nutrition. Arbetet är varierande med spännande arbetsuppgifter och du får både utveckla dina medicintekniska färdigheter samt arbetsleda, planera och prioritera ditt och teamets arbete. Du får arbeta med patienten i centrum och du arbetar som en del av ett team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, dietister, farmaceuter med flera.  

Som ny i rollen får du arbeta med avancerad kirurgisk vård under handledning av erfarna kollegor. På våra avdelningar arbetar flertalet specialistutbildade sjuksköterskor som har fördjupad kompetens inom handledning och den kirurgiska patienten. De arbetar en del av sin arbetstid med bland annat introduktion, utbildning och handledning av nyanställda sjuksköterskor så att du får en trygg och bra start i yrket. Du får en bred grundkompetens inom kirurgi och akutsjukvård men samtidigt möjlighet att utvecklas inom ett särskilt område. 

Som erfaren sjuksköterska finns det möjlighet till flera olika typer av delade tjänster och uppdrag utöver slutenvården på våra avdelningar.  

Vi arbetar med hälsosam schemaläggning och du får möjlighet att vara med och påverka ditt schema. Vi har schemalagda utbildningsdagar fyra gånger per år samt veckovisa föreläsningar för kontinuerlig kompetensutveckling. Du som är intresserad av att fördjupa dig inom ett omvårdnadsområde får möjlighet till schemalagd arbetstid för att arbeta med detta.

Som nyexaminerad sjuksköterska deltar du i kliniskt utvecklingsår (KUÅ) under ditt första år som sjuksköterska, motsvarande ca 20% av din arbetstid.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska. Vi söker både dig som är nyexaminerad och mer erfaren sjuksköterska.
Viktigt för oss är att du är ansvarstagande och har mod att agera efter din egen övertygelse.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig tillsvidareanställning eller vikariat med tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse på någon av våra tre avdelningar, utifrån intresse och behov. Du har stor möjlighet att påverka din placering.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Victor Back avdelningschef 70C, 018-611 45 17
Isabel de Fonseca Kock avdelningschef 70D, 018-617 50 80
Sara Kiuru avdelningschef 70E 018-611 45 27

Facklig representant nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.