Forskningssjuksköterska/- undersköterska

Sista ansökningsdag 2024-01-14
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1355/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På vår sektion bedriver vi vård för patienter med sjukdomar i mag-tarmkanal, lever och gallvägar. Forskning är en viktig del av vår verksamhet och vi driver projekt inom samtliga dessa områden. Vi har två professorer på sektionen, en adjungerad lektor, och tre disputerade läkare. Vår målsättning är att alla läkare på sektionen skall disputera, och vi ser gärna att sjuksköterskor och andra personalgrupper bedriver vetenskapligt arbete. Till våren kommer en sjuksköterska från Falun disputera på en avhandling om omvårdad av patienter med cirros (skrumplever).

Forskningsmottagningen är en del av vår mag-tarmmottagning/dagvård med gemensamt fika/lunchrum. Verksamheten är även förlagd till en vårdavdelning och endoskopimottagning. På mottagningen/dagvården arbetar idag 1 forskningssjuksköterska, 5 kliniska sjuksköterskor och 1 undersköterska. Vi är ett glatt gäng som gillar att umgås och ha det trevligt på jobbet – hos oss får man ofta ett gott skratt.

Ditt uppdrag

Som forskningssjuksköterska/-undersköterska kommer du att koordinera/hjälpa till med och arbeta med forskningsprojekt och kliniska prövningar i nära samarbete med våra läkare och övrig personal. Arbetet innefattar rekrytering av patienter, provtagning, undersökningar som till exempel leverelastografi och registrering i forskningsregister. Vi ser gärna att du lär dig att assistera vid tarmundersökningar (coloskopi) på forskningspatienter, och andra praktiska moment. Arbetet kommer huvudsakligen vara förlagt till mottagningen/dagvården men kan också innebära provtagning etcetera på avdelningen och endoskopin. 

Dina kvalifikationer

Vi söker en glad och positiv sjuksköterska/undersköterska som vill jobba med klinisk forskning och som har god förmåga till tvärdisciplinärt samarbete, samtidigt som du kan jobba självständigt och är flexibel. Du skall vara noggrann och ha ett stort ordningssinne. Tidigare erfarenhet av klinisk forskning är meriterande, men ej nödvändigt. Det viktiga är att du är intresserad, flexibel och nyfiken på att pröva något nytt. Vi lägger stor vikt på din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Peter Thelin-Schmidt, professor institutionen för medicinska vetenskaper, 072-544 99 61
Fredrik Rorsman, sektionschef gastroenterologi och hepatologi, 018-611 58 38
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga dokument som styrker dina erfarenheter. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.