Arbetsterapeut inom neurologi och neurokirurgi

Sista ansökningsdag 2023-12-09
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS971/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning. Du får också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. 

Vill du vara med och arbeta för framtidens sjukvård? Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss!  Där vi med våra gemensamma kunskaper bidrar till att förbättra livssituationen för patienter vi möter. Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. Nu kan du bli en av oss!

Ditt uppdrag

Välkommen till en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vill du bli en del av det neurologiska teamet på Akademiska sjukhuset? Vi söker en ny kollega som är intresserad av att arbeta med det viktigaste en människa har - hjärnan. Ett spännande arbete som innebär att du får möjlighet att bidra med din specifika yrkeskompetens.

Du kommer att ha din arbetsplats på neurologen/neurokirurgen sluten- och öppenvård. Grunden för arbetssättet är multiprofessionella team utifrån helhetssyn på patienten. Dina arbetsuppgifter innebär bedömning och utredning av neurologiska sjukdomar och tillstånd. Du kommer bland annat att bedöma P-ADL, handfunktion och kognition.

Som arbetsterapeut hos oss får du arbeta med komplexa och utmanande frågor där ditt arbete gör skillnad. Beroende på dina tidigare erfarenheter gör vi en plan för introduktion för dig som är nyanställd. Hos oss erbjuds du även kontinuerlig kompetensutveckling för att utvecklas i din roll som arbetsterapeut. Vi tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet och att alla bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Vi ger dig ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Som arbetsterapeut inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum ingår du i en grupp av flera arbetsterapeuter vilket ger möjlighet till utbyte.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom neurologi och/eller kunskap om kognition samt erfarenhet av teamarbete. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Din kompetens

Arbetet innebär nära kontakt med patient och personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. Vi välkomnar även dig som är nyexaminerad och vill utvecklas inom området.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, 100%. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek, 018-617 14 89, malin.appelqvist.gajsek@akademiska.se
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tillsättning av tjänsterna kan göras under ansökningstiden. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.