Undersköterska till forskningsteam på SCAPIS testcenter

Sista ansökningsdag 2023-12-04
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1376/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi ska starta upp ett tillfälligt testcenter som en del av SCAPIS – ett stort nationellt forskningsprojekt kring hjärt- och lungsjukdomar. Ett testcenter dit 2500 deltagare kommer på besök och genomför ett antal undersökningar, så som EKG, blodtryck, blodprov, spirometri. Allt inom loppet av 21 mån. Ett team med 6-8 medarbetare bestående av sjuksköterskor, BMA, undersköterskor arbetar tillsammans under ledning av avdelningschef, biträdande avdelningschef och studieläkare.  

Vi ska vara redo att välkomna vår första deltagare i mars 2024! 

Ditt uppdrag

Arbetet på testcentret liknar kliniskt mottagningsarbete där du är en del av att förbereda, genomföra och avsluta besök. Insamling av forskningsdata innebär bla EKG, blodprover, blodtryck och lungfunktionstester. Deltagandet i forskningsstudien bygger på frivillighet och du blir en viktig del i att skapa ett besök som är av hög kvalitet, effektivt, positivt och givande.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Erfarenhet av mottagning- eller slutenvårdsarbete med liknande undersökningar så som spirometri, EKG och provtagning är meriterande, lika så är erfarenhet av arbete med forskningsstudier meriterande. 

Vi vill att du som söker är en lagspelare, lugn och trygg person som bidrar till ett gott arbetsklimat. Arbetet kräver stor noggrannhet, god samarbetsförmåga och mycket datorarbete i olika system. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder flera projektanställningar på heltid, med möjlighet till deltid. Mars 2024-december 2025, tillträde enl överenskommelse. Arbete i ett fokuserat team med ett tydligt uppdrag och mål. Arbetsuppgifterna kommer variera i teamet och vi hoppas att du därmed får vidga din kompetens, dels inom hjärt-lungmedicin, klinisk fysiologi samt inom klinisk forskning. Sist men inte minst får du träffa alla våra forskningsdeltagare, en mycket positiv miljö där vi alla har samma mål: att bidra till forskning för att i framtiden minska risk att drabbas av hjärt-kärl-lungsjukdom!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Projektledare Josefin Fredriksson 018-617 15 86
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Viktig information om anställningen:
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Om du inte har införskaffat dig detta bevis kommer det att stå i ditt anställningskontrakt att du arbetar som omvårdnadsassistens/biträde.  

Du kan läsa mer om de nya lagkraven på www.socialstyrelsen.se 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.