Specialistsjuksköterskor till ätstörningsvård för vuxna sökes

Sista ansökningsdag 2023-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1244/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker specialistsjuksköterskor till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med ätstörningsvård inom ramen för Nationell högspecialiserad vård och söker en flexibel tjänst.

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar, däribland ätstörningsenheten för vuxna som behandlar patienter i behov av specialiserad ätstörningsvård.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård (NHV) varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu specialistsjuksköterskor med intresse och engagemang för denna patientgrupp, som vill vara med att utveckla ätstörningsvården. 

Ditt uppdrag

Som specialistsjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga specialistsjuksköterskor för att leda och utveckla den psykiatriska omvårdnaden, både på mottagning och inom heldygnsvård. Du tillför ett viktigt omvårdnadsperspektiv i det interprofessionella teamet och ger kollegial handledning till nya kollegor. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten.

Dina kvalifikationer

Du ska vara specialistsjuksköterska med inriktning psykiatrisk vård, meriterande med magisterexamen i omvårdnad och /eller vårdvetenskap. Både erfarenhet av patienter med ätstörningar, arbetsledning på övergripande nivå, organisation av handledning för studenter och erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete är också meriterande. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång.

Din kompetens

Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att samarbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss. 

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, men föredrar du att jobba deltid kan det diskuteras. Det finns också goda möjligheter att anpassa arbetstiden utifrån dina önskemål och behov, till exempel att endast arbeta dagtid, vardagar. Tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion, anpassad efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. 

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, 072-210 45 57
Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.