Steriltekniker/undersköterska till steriltekniska enheten

Sista ansökningsdag 2023-12-05
Arbetsplats ANOPIMA
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE106/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Steriltekniska enheten är organiserad under verksamheten ANOPIMA där den steriltekniska enheten ligger vägg i vägg med vår operationsavdelning. På operationsavdelningen genomförs ca 5000 operationer per år fördelat på kirurgi, ortopedi, urologi och gynekologi. På steriltekniska enheten servar vi operationsavdelningen samt lasarettets övriga avdelningar och primärvård med sterilt gods. Vi är totalt nio medarbetare som arbetar här och vår verksamhet kännetecknas av hög kvalité, kompetens och nära samarbete.

Ditt uppdrag

Som steriltekniker kommer du att arbeta med desinfektion, instrumentvård och sterilisering. Vi skickar kontinuerligt instrument på slipning, lagning och handhar låneinstrument. Vi plockar och iordningställer operationsvagnarna innan operation. Steriltekniska enhetens arbete är en viktig del för att uppnå en god och säker vård i den dagliga operationsverksamheten.

Vi arbetar enligt schema, måndag till fredag. Öppettiderna är 07.00-18.30.

Dina kvalifikationer

Du som söker har sterilteknisk utbildning eller har erfarenhet som undersköterska där du tidigare arbetat med steriltekniska arbetsuppgifter. 

Din kompetens

Det är av stor vikt att du är flexibel och noggrann samt har god samarbetsförmåga. Du gillar att arbeta i en liten personalgrupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning. Arbetet innebär heltidstjänstgöring. Start är omgående där tillträde sker enligt överenskommelse.

Introduktionsprogram anpassas individuellt efter din erfarenhet. Goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Sandra Lindqvist, 0722-02 12 05,  sandra.lindqvist@regionuppsala.se
Facklig företrädare för Vårdförbundet nås via växeln, 0171-41 80 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar löpande med urvalet så vänta inte med din ansökan.

Viktig information gällande din anställning:
Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.