Akutmottagningen för vuxenpsykiatri/PAVA söker skötare

Sista ansökningsdag 2023-12-10
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS807/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser. Vi söker dig med ett stort intresse för akutpsykiatri där du tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för våra patienter. Arbetet är omväxlande med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser, vilket innebär ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Under dygnets alla timmar arbetar vi tillsammans i team som innefattar läkare, sjuksköterska och skötare. Det är en stimulerande arbetsplats där tempot stundtals kan vara högt och ingen dag är den andra lik.

Ditt uppdrag

I dina arbetsuppgifter ingår avdelnings- och omvårdnadsarbete på basal och specialiserad nivå. Som nyanställd hos oss börjar du din anställning på PAVA, där arbetet omfattas av akutpsykiatriskt omvårdnadsarbete för skötare. Efter en tid introduceras du på akutmottagningen och kan sedan tjänstgöra vid båda enheterna. Du vårdar patienter med ett mycket varierat vårdbehov tillsammans med andra skötare, sjuksköterskor, läkare och kuratorer. Som skötare hos oss arbetar du med omvårdnadsarbete nära patienten där patientcentrerad vård står i fokus.

Dina kvalifikationer

Du som söker är utbildad undersköterska eller skötare. Erfarenhet från psykiatrisk slutenvård eller liknade slutenvård krävs och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Din kompetens

Du har ett genuint intresse för psykiatriskt vårdarbete och du sätter alltid patienten i fokus. Du bemöter patienter, anhöriga och kollegor respektfullt. Som person är du positiv, engagerad och noggrann. Du är flexibel, van att ta ansvar och trivs med att arbeta i ett varierande tempo. Du har god prioriteringsförmåga och du bidrar också till en bra arbetsmiljö.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten kan komma att innebära treskiftarbetet, dag, kväll, natt beroende på verksamhetensbehov. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Nahid Asplund 018-611 21 28
Biträdande avdelningschef Mia Källström 018-617 47 56
Facklig kontaktperson för Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.